Због протеста у Тирани, самит у Елбасану

Албански премијер Еди Рама донио је одлуку да самит иницијативе Отворени Балкан буде одржан у Елбасану, умјесто у Тирани, гдје су данас испред сједишта Владе почели протести присталица Саљија Берише усмјерени против одржавања тог скупа и гдје је запаљена српска застава.

Регион 20.12.2021 | 18:42
Због протеста у Тирани, самит у Елбасану

Рама ће бити домаћин предсједнику Србије Александру Вучићу и премијеру Сјеверне Македоније Зорану Заеву, који би у Елбасан требало да стигну око 18:30 сати, док је званична вечера планирана сат времена касније.

На вечери се очекује и присуство вишег савјетника у Атлантском савету Џима О Брајена и потпредсједника Фондације за отворено друштво Алекса Сорош.

На Беришин позив одазвале су се стотине његових присталица окупљањем испред кабинета премијера у вријеме када се очекује да ће албански шеф владе Еди Рама наредних сати одржати састанак са предсједником Србије Александром Вучићем.

У регионалну иницијативу Отворени Балкан за сада су укључене само Србија, Албанија и Северна Македонија.

Према наводима медија у Албанији, за одржавање реда и мира током ових протеста, ангажовано је више од 2.000 припадника полиције, а осим специјалаца, ангажовани су и снајперисти.

Како преносе албански медији, окупљење демонстраната почело је у сједишту Демократске странке после чега су се упутили ка згради Владе Албаније.

(Блиц  ФОТО: НЕНАД МИХАЈЛОВИЋ / РАС СРБИЈА)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

баја

20.12.2021 19:24

Договорена и мања промјена имена : Отровани Балкан

ОДГОВОРИТЕ