Демонстранти покушавају да зауставе Вучића

Албански демонстранти, уз помоћ политичара са Косова, спремили су протесте против Александра Вучића, који је у Тирани у оквиру иницијативе "Отворени Балкан".

Србија 20.12.2021 | 17:44
Демонстранти покушавају да зауставе Вучића

Они су монтирали и бину за демонстрације у центру Тиране, сазнају "Новости".

Последња информација је да ће се демонстранти поделити у две групе и да ће покушати да пресеку колону која иде од аеродрома. Једна група ће протестовати испред зграде владе у овом граду, а друга планира да пресече пут колони од аеродрома у којој је председник Вучић.

Према изворима "Новости", организатори демонстрација су Саит Долапи, бивши организациони секретар тамошње Демократске странке и Агрон Куличај и Сали Лушај, људи од највећег поверења некадашњег председника и премијера Салија Берише. Добро обавештени саговорници тврде да је Бериша лично ступио у контакт са Рамушем Харадинајем како би на овом протесту обезбедио присуство најмање 100 особа са Косова.

Подсећамо, албански демонстранти су против председника Вучића протестовали и 2019. године, када је био у посети Тирани како би се са Едијем Рамом договорио о иницијативи "Отворени Балкан".

Амбасада САД у Тирани: Ситуација нестабилна

Поводом протеста албанских демонстраната у Тирани, који негодују због посете председника Србије Александра Вучића, америчка амбасада у Албанији позвала је своје држављане да избегавају делове града пошто је ситуација "непредвидива".

"Америчким држављанима се саветује да избегавају било каква велика окупљања у граду. Иако може бити мирно, ситуација се може променити брзо и непредвидиво", саопштили су из амбасаде САД.

(Новости)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Полако

20.12.2021 17:24

Отворени балкан је добра идеја.Треба кренути са протоком људи роба и капитала,а посјете оставити за касније и све ће бити у реду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бриселллл

21.12.2021 13:32

ЕУ треба да види сада јасну слику заиста ко је главни кривац и кочницар у преговорима око Косова ко прави проблем и крши дијалог чак и не жели га у опште.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ух ух ух

24.12.2021 11:59

Скоро да цу поцети навијати за оне који би несто да зауставе.Бозе опрости ми гресноме.

ОДГОВОРИТЕ