Вархељи учествује на састанку Отворени Балкан

Европски комесар за проширење Оливер Вархељи учествоваће путем видео-линка на састанку иницијативе "Отворени Балкан", који ће се одржати у понедјељак и уторак у Тирани, преноси Кљан Косова.

Србија 19.12.2021 | 20:48
Вархељи учествује на састанку Отворени Балкан

Како наводи приштинска телевизија, учесницима ће се у истом формату обратити и директор ЦЕФТА секретаријата Емир Ðикић и генерална секретарка Савјета за регионалну сарадњу Мајлинда Брегу.

Раније је најављено да ће предсједник Србије Александар Вучић боравити сутра и прекосутра у Тирани, гдје ће са премијерима Албаније и Северне Македоније, Едијем Рамом и Зораном Заевом, учествовати на састанку регионалне иницијативе за сарадњу Отворени Балкан.

Предвиђено је потписивање укупно шест споразума, међу којима је и Споразум о условима за слободан приступ тржишту рада на Западном Балкану.

Вучић ће у понедјељак у Тирани имати неформалан сусрет са Рамом и Заевом на заједничкој вечери, а у уторак је предвиђено одржавање више састанака, речено је Тањугу у Предсједништву Србије.

У Палати бригада у Тирани, 21. децембра, прво ће бити одржан састанак тројице званичника и чланова делегација са представницима Атлантског савјета, на којем ће се разговарати о Стратешком плану за Отворени Балкан 2022.

Затим ће услиједити церемонија потписивања трилатералних и билатералних споразума, па Регионални форум о пољопривреди и регионалној сарадњи на којем ће учествовати званичници, министри пољопривреде и руралног развоја, ректори пољопривредних универзитета и представници привредних комора.

На крају ће тројица лидера - предсједник Вучић и премијери Рама и Зев, одржати заједничку конференцију за новинаре.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Има ли везе

19.12.2021 19:58

А ста це бити са оним да након недавних избора у Македонији уторак Заев званицно подноси оставку на своју позицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гергелy

19.12.2021 21:04

Веома битно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нека нека

20.12.2021 04:57

Нек се зна Да волио сам само ја ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тике тике тацке

20.12.2021 05:04

Нема висе врацке, јер ко врати мора да плати све ... Поздрав из Српске ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна Бл

20.12.2021 05:23

Сретно вам било , само нас не дирајте..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

20.12.2021 06:38

Прије ће ЕУ примити у своју унију више повезаних држава,економија него појединачно поготово кад сте мали.Али нашим политичарима (мислим на конплет БиХ) је свугдје лакше ућерати него у главу.Бакир у диверзантској групи био што је сам рекао а Рудоња шверцовао цигаре и гориво,за човића незнам.И ти да се договоре да БИХ воде у будућност са оба ентитета.Просто немогуће.

ОДГОВОРИТЕ