Италија: Разматрају се нове анти-ковид мјере за празнике

Италијанска влада разматра нове анти-ковид мере како би избегла пораст броја случајева корона вируса током предстојећег празничног периода, известили су данас италијански медији.

Свијет 19.12.2021 | 13:55
Италија: Разматрају се нове анти-ковид мјере за празнике

Дневни лист "Коријере дела Сера" пише да би премијер Марио Драги, после састанка са министрима који треба да буде одржан 23. децембра, могао да прогласи правило где ће сви вакцинисани грађани морати да имају негативан тест на ковид за приступ местима са великим бројем људи, укључујући дискотеке и стадионе, пренео је Ројтерс.

Према тој одредби, негативни тестови би такође били потребни за улазак у биоскопе и позоришта, а увело би се и обавезно правило ношења маски на отвореном.

Како наводи Ројтерс, према садашњим правилима, људи који су вакцинисани или су се недавно опоравили од вируса, имају приступ затвореним просторима у баровима и ресторанима, музејима, биоскопима, клубовима и спортским догађајима.

"Неке мере, попут обавезних маски на отвореном...могле би да буду предузете ускоро", рекао је један од саветника Владе, Франко Локатели.

Коријере дела Сера наводи да је у земљи већ обавезна вакцинација за здравствене раднике, школско особље, полицију и војску, а да би од јануара ова одредба могла да се прошири и на све раднике.

Национални здравствени институт (ИС С) саопштио је у суботу да се омикрон сој брзо шири у Италији, са новим случајевима који су идентификовани на северу и југу земље.

До сада су идентификована укупно 84 омикрон случаја корона вируса.

Раније ове недеље, Рим је продужио ванредно стање до 31. марта због корона вируса и донео одлуку да сви посетиоци из земаља Европске уније морају да се тестирају на вирус пре уласка, наводи британска агенција.

(Тањуг/ фото: Анадолy агенцy)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ахахахаха

19.12.2021 13:26

Маске на отвореном!!! О Боже, умријећу од смијеха; па од чега би оне могле да нас заштите, можда од урокљивих погледа?! ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

19.12.2021 16:30

Маска је само средство, да те што више дисциплинују, понизе, заглупе...

Name

Тја

19.12.2021 13:53

Ма позатварајте се на једно шест мјесеци,не трујте остатак свијета и ви и остали из ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

19.12.2021 19:55

Људи ово је тако ниско понизавање људи са овом брњицом на устима,цовјек изгледа као пас са овом брњицом.

ОДГОВОРИТЕ