САД: Прва "тесла" беба, аутопилот управљао возилом

Док је породица била заглављена у саобраћајној гужви, жени по имену Жиран Шери, пукао је водењак и кренуо је порођај. Дете које је рођено на седишту паметног електричног аутомобила, прва је тесла беба на свету.

Свијет 19.12.2021 | 13:27
САД: Прва "тесла" беба, аутопилот управљао возилом

Жиран Шери и њен супруг Китинг Шери, свог трогодишњег сина су возили у вртић. Саобраћај је због гужви био успорен, па је пар схватио да породиља којој је пукао водењак, а контракције биле све учесталије, неће на време стићи до болнице.

Супруг је теслин ауто ставио на мод аутопилота, наштеловао је навигациони систем на адресу болнице у Паоли, која је била удаљена 20 минута вожње.

Истакао је да је нежно положио једну руку на волан аутомобила, све време бринући о супрузи.
„Стискала ми је руку таквом јачином, да сам мислио да ће је поломити. Саветовао сам је да се фокусира на дисање. Адреналин ми је скочио", истакао је Китинг Шери.

Пар је одлуку о почетку порођаја у колима брзо донео, јер се саобраћај једва кретао. Када су стигли до паркинга болнице, медицинске сестре су пресекле бебину пупчану врпцу преко предњег седишта аутомобила. Педијатар је потврдио да је беба добро.

Током боравка у болници, сви су долазили да виде тесла бебу рођену на седишту аутомобила.

Пар је своју ћерку назвао Мејв Лили, иако је размишљао о имену Тес, у знак поштовања према произвођачу аутомобила.

„Хвала генијима, инжењерима тесле, за сјајан дизајн аутопилота", истакао је Китинг Шери. 

(РТС/ фото: ЕПА/ Јохн Г. Мабангло)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МИКИ

19.12.2021 16:15

Која реклама за ј.б.ног Е.Маска-само будала невиди. А ауто прескупо, квалитет „ Америцки“- теско срање, неодговара оном‘ ста се оцекује за 100 000. Само рекламе и пропаганда сотонска на репертоару…………

ОДГОВОРИТЕ