Какви сте људи ако нећете договор око буџета града?!

Коалиција ,,Договор за Бијељину“ се није одазвала позиву за договор о буџету за наредну годину. "Јасно је да ти људи не желе договор", поручује Петровић.

Република Српска 17.12.2021 | 20:52
Какви сте људи ако нећете договор око буџета града?!

Током прошле и ове седмице упућени су позиви за припремне састанке поводом расправе о вези приједложеног буџета града Бијељина за наредну годину представницима/одборницима у Скупштини града Бијељина из свих политичких партија.

Међутим, позиву се нису одазвали представници нити одборници колаиције "Догоовор за Бијељину", коју предводи СНСД.

"Упркос датој могућности да декларативно изнесу своја опредјељења и тиме допринесу што бољој и бржој изради буџетског документа који ће задовољити потребе грађана и локалне заједнице, али и допринијети бржем и бољем развоју Бијељине они се нису одазвали позиву за договор, иако своју мисију или боље речено политичку пропаганду називају „ДОГОВОР ЗА БИЈЕЉИНУ“", саопштио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, који наводи да се тај састанак требао одржати 14. децембра.

"Претпостављам да су сувише били заузети водећи своју политичку кампању на друштвеним мрежама и порталима, с обзиром на то да су поједине колеге одборници редовни у објавама статуса и коментара који имају за циљ да мене окарактеришу као неспособног и конфликтног градоначелника, да не користим друге погрдније изразе који постају дио њиховог „академског рјечника“, наводи се у саопштењу.

Даље се наглашава да је градска управа испоштовала све правне и законске процедуре, обавила јавне расправе са удружењима, организацијама, клубовима, предузетницима, директорима јавних установа...

"Жељели смо да прије упућивања приједлога одлуке о буџету у даљу процедуру за добијање сагласности од стране Министарства финансија Републике Српске, исти документ допунимо и измијенимо у договору са свим представницима Скупштине града Бијељина.  ''ДОГОВОР'' је ипак ИЗОСТАО јер представници коалиције „ДОГОВОР ЗА Бијељину“ очигледно нису вољни или нису спремни за договор", каже се у саопштењу.

Додаје се да је градска управа на челу са градоначелником Петровићем показала је добру вољу да саслуша све приједлоге буџета за 2022. годину од стране свих представника Скупштине Града Бијељина, како би на вријеме приједлоге уврстили у буџет и спријечили претходни сценарио, предуприједили кршење уставности доношења  буџета и омогућили ефикасно усвајање буџета на сљедећој сједници Скуштине града Бијељина.

"Захвалио бих се предсједнику Скупштине града Александру Ђурђевићу који се једини одазвао позиву, али са жаљењем морам констатовати да он није знао који су то амандмани који ће бити уложени, те тако приједлог одлуке о буџету није могао бити измијењен и допуњен ни на овом састанку", наводи градоначелник Бијељине.

Он на крају има питање за све:

"Какви су то људи и који им је основни мотив ако су спремни да жртвују свој град и суграђане само да би водили политичку кампању, која за циљ има смјену градоначелника и преузимање Градске управе?

Констатује да је једно јасно - Ти људи не желе ДОГОВОР!.

(БН) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Милован

17.12.2021 21:01

То није коалиција, то је МРАКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

18.12.2021 12:10

Мозда су отисли на Златибор у своје апартмане. Дебело су плацени папци,могу приустоти по неколико апартмана.

Name

МИКИ

17.12.2021 21:12

Ти људи зеле пљацку!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.12.2021 21:50

Бас тако, лопови.

Name

БЛ

17.12.2021 21:35

Не дај се Љубе људино и поштењачино. Доле лопови и багра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

17.12.2021 21:47

Па ста је ово људи моји нико не ради за напредак дрзаве за бољитак градјана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

18.12.2021 05:28

Па опет су криви градјани ЗАСТО су ЛОПОВИМА давали глад??

Name

Пера

18.12.2021 10:03

Баш је њима до буџета!!! ОНИ се боре да испуне шефово наређење!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Млађо

18.12.2021 17:51

Бијељина је бастион Српства. Падне ли Бијељина, Србима пријети нестанак. Бијељина, Сава и Дрина су и 90-их значиле спас за стотине хиљада Срба. А данас за милион. Недај се градоначелниче Петровићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

18.12.2021 18:34

Сви сте ви исти све је то голи криминалац И само за Фоце без икаквог Судјења Ако није тако Градонацелнице кад цес Престати усељавати илегално изградје зграде Са опстинским канцеларијама примјер Браце Гавриц ЛАМЕЛА или цес легализовати Конацно

ОДГОВОРИТЕ