Моззартов “Хуманитарни тикет у подне” усрећио бројна удружења

Током цијеле године Моззарт је донирао улог, познате личности типовале, а добитак ишао у добротворне сврхе.

Република Српска 16.12.2021 | 16:14
 Моззартов “Хуманитарни тикет у подне” усрећио бројна удружења

И током ове године регионални лидер у приређивању игара на срећу наставио је своју традиционалну акцију “Хуманитарни тикет у подне”. Моззарт је донирао улог, познате личности биле су у улози племенитих кладилаца, а заједнички су износе освојене на добитним тикетима усмјеравали на најљепши начин- у хуманитарне сврхе. На тај начин обрадовали су десетине удружења широм државе. 

У свим овим организацијама од срца се захваљују  Моззарту и племенитим кладиоцима који су им донијели срећу. А таквих је од почетка ове године било много. До сада је кроз традиционалну акцију “Хуманитарни тикет у подне” 2021. помоћ у укупном износу од преко 16.000 КМ упућена на више од 30 адреса!

Удружење родитеља и пријатеља дијабетичара "Побиједимо дијабетес” из Источног Сарајева усрећила је позната боксерка Нина Радовановић. Тиме је пружена помоћ у наставку рада овом удружењу, као и у лијечењу свим њиховим члановима. 

У овај град свој добитак упутио је и драмски умјетник Игор Боројевић. Глумац у улози племенитог кладиоца освојени износ донирао је Удружењу “За боље сутра” које окупља родитеље и пријатеље дјеце са потешкоћама у развоју. 

Сличном удружењу из Кнежева помогао је чувени рокер Бора Ђорђевић. Чорба је својим успјешним типовањем усрећио Удружење “Маслачак” у којем се састају и заједнички раде дјеца и омладина са сметњама у развоју, као и њихови родитељи. 

За помоћ Центру за одвикавање од болеси зависности “Марјановац” својим добрим типовањем заслужна је Тијана Николић, првакиња у роњењу на дах. У лакташком “Марјановцу” су захвални и познатој спортисткињи и Моззарту на овом племенитом гесту. 

“Хуманитарни тикет у подне” постао је дио хуманитарне акције Црвеног крста Градишка, а донације су стигле и Удружењу са четворо и више дјеце “Сара” из Новог Града и истовјетном удружењу из Брода. Дуда Саназе, познати кошаркаш Борца и репрезентативац Грузије саставио је тикет који је донио добитак Удружењу жена обољелих од карцинома дојке “Геа” из Бијељине. 

За Удружење породица са проблемом стерилитета “Рода” из Бањалуке типовао је племенити Ђорђе Пејак. Предсједник Стонотениског клуба Борац из Чачка тим гестом помогао је недавно основаној “Роди” на самом почетку рада. Помоћ у овој акцији стигла је на адресу Удружења слијепих и слабовидних лица у Кнежеву, а њих је обрадовао глумац Александар Глигорић, чувени Капућино из Јужног ветра. 

Тимска игра на хуманост наставиће се и сљедеће године!

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

маx

16.12.2021 21:06

А колико сте породица унесрећили коцкањем које изједа ово друштво?

ОДГОВОРИТЕ