Пријем за младу умјетницу код градоначелника

Градоначелник Љубиша Петровић организовао је данас пријем за Стефану Миркановић, талентовану ученицу шестог разреда основне школе „Свети Сава“ из Бијељине, која је освојила прву награду за интерпретацију на овогодишњем фестивалу дјечијег стваралаштва „Мали композитор“, који је одржан 20. новембра у Бања Луци. Стефана је наступила са пјесмом “Дјечије царство“.

Република Српска 15.12.2021 | 15:24
Пријем за младу умјетницу код градоначелника

Једна од специфичности поменутог фестивала је чињеници да су дјеца аутори текстова, извођачи пјесама и чланови жирија. Друга важна карактеристика је то што је ријеч о манифестацији која је уврштена у званични наставни план и програм рада.

Градоначелник Петровић је истакао важност подршке култури и младим талентима.

- Било је задовољство разговарати са нашом младом умјетницом Стефаном којој је припала прва награда на недавно одржаном фестивалу дјечијег стваралаштва у Бања Луци и која је свој град представила на најбољи могући начин. Град Бијељина ће и даље подржавати младе таленте. Стефанин успјех је двострук - први пут је наступила на фестивалу и одмах узела прву награду - додао је градоначелник.

Наша млада суграђанка похађа трећи разред музичке школе „Стеван Стојановић Мокрањац“, свира гитару и трнира одбојку већ осам година, а са наступа у Бања Луци је понијела одличне утиске.

- Била сам јако срећна када сам сазнала да су ме позвали да учествујем на фестивалу. Драго ми је што сам наступала ван Бијељине и имала прилику да упознам Бања Луку. Ово је било моје прво учешће на фестивалу, а раније сам пјевала у хору „Србадија“, од треће до осме године.

Њана мајка Вања Миркановић је исказала захвалност градоначелнику на пријему и подијелила своје мишљење о фестивалу и Стефанином таленту, истакавши важност породице у препознаваљу и његовању дјечијег талента.

- Користим прилику да се захвалим градоначелнику који је препознао Стефанин успјех и важност овог признања. То нам много значи - рекла је Вања Миркановић.

 Овај фестивал се одржава већ 15 година и представља прави начин афирмације младих талената који имају намјеру да се музичком умјетношћу баве у будућности.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ПББЛ

15.12.2021 15:00

А главе код њега.... реално сви политицари су нам сеоско-примитивног изгледа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

15.12.2021 17:47

Ми.у ствари и не знамо како изгледа озбиљан прави политицар јер их немамо.Ми имамо лопове и криминалце који успесно воде ову дрзаву у амбис.

Name

Док Холидеј

15.12.2021 20:21

ДОДИК ВАМ ЈЕ ЉЕПОТАН И ЛИЈЕПО ВАРА НАРОД.

ОДГОВОРИТЕ