Зашто не дозволите лијечење у другим клиникама!?

– Још једном позивам управу УКЦ РС и одјел интезивне медицине за нехируршке гране да се изјасне зашто не дају конкретне информације породицама. Зашто сте толико затворени, а након овог случаја са мојом супругом тотално затворени, гдје људи не могу добити информацију да ли су им ближњи живи, или мртви!? И зашто оспоравате могућност да породица своје најмилије шаље у друге клинике не би ли им спасила животе, кад већ ви не можете!? – упитао је супруг недавно преминуле Дијане Милановић

Република Српска 15.12.2021 | 12:02
Зашто не дозволите лијечење у другим клиникама!?

Горан Милановић из Бањалуке, чија супруга Дијана је преминула након више од мјесец дана лијечења на Универзитетско-клиничком центру РС и сахрањена у понедјељак, данас се огласио на друштвеним мрежама. Реаговао је на изјаве љекара УКЦ РС Пеђе Ковачевића и Данице Момчичевић, који су устврдили да нису добили захтјев за измјештањем његове покојне супруге Дијане Милановић како би трансплантација плућа била обављена у некој од европских земаља.

Наводе Горана Милановића у вези са тврдњама љекара УКЦ РС преносимо у цјелости:

Да не мислите да сам не дај Боже одустао, нисам. Настављам гдје сам стао иако у овим тренуцима то баш и није лако.

У тексту се наводи да они нису добили захтјев за њено измјештање како би трансплантација била обављена у некој од европских земаља. Ни у једном тренутку нигдје усмено, а ни писмено, није речено од моје стране да ће њима да се упути, или да је већ упућен тај захтјев.

Ја сам остварио комуникацију са УКЦ Љубљана гдје су ми рекли да УКЦ РС треба да им се обрати поводом овог случаја и да им се пошаље њена документација ради утврђивања даљег лијечења, у овом случају трансплантације плућа. Ја као неко ко није из струке не могу да створим одговарајући вид комуникације са тимом доктора, поготово кад је тако комплексна ствар у питању и за то су они требали њима да се јаве. Са људске стране су они то свакако сами требали да ураде, а нас као породицу да обавијесте и да ми одлучимо шта даље да радимо.

Даље наводите да због епидемиолошке ситуације информације дајете искључиво преко телефона, на шта се нико и није жалио, то је било и прије “короне”, а тако ће остати и послије. Упитани сте зашто нема адекватне комуникације са родбином пацијента, кажете да је због епидемиолошке ситуације то једино могуће телефоном. Не знам коју дијагнозу имате, али очигледно да вам одређени дио мозга и није баш у функцији.

Од самог одласка на интезивну ја добијам информације да је стање непромијењено док се стање заправо погоршавало. На упит доктора да се пребаци у другу клинику добијам повратни одговор да имате најбоље апарате.

Нема везе што су најбољи кад њима нема ко да рукује како треба, јер код вас на одјелу раде дјеца која су јутрос завршила школу, а што је најгоре већина је преквалификована у медицинско особље које рукује са тим по живот значајним апаратима, за шта имам доказе.

Ја сам позван на одјел интезивне медицине да потпишем папирологију за ЕЦМО апарат, гдје се ви одричете своје одговорности, а гдје ја исту преузимам на себе ( да напоменем да ја као неко ко је контаминиран разним бактеријама и бацилима улазим са вана у најосјетљивији дио болнице гдје је свака ситница погубна по те пацијенте.

Такође знам да одређени људи као такви контаминирани улазе у собе пацијената и онда се питамо откуда толике сепсе). Дакле, кад треба да се оградите онда се може доћи и на одјел на разговор, а кад треба да се поразговара о наставку лијечења на другој клиници, онда не може.

Даље, наводите да је она умрла од посљедица “корона вируса”, што није истина. Двадесет два дана до њене смрти она је била негативна. Након два дана од постављања на респиратор и ЕЦМО апарат она добија сепсу.

Након одређеног времена она се ставља под контролу гдје ви искључујете ту терапију и на тако ослабљено тијело добија други напад сепсе, што нажалост њен организам није могао да издржи, а то је било 2-3 дана пред њену смрт. Такође ни један апарат, укључујући и респиратор на који је она била спојена, нису верификовани од стране републичког завода за стандардизацију и метрологију, те као такви се не смију користити!!!

Даље наводите ту фамозну вакцину која штити од “корона вируса” и константно мене и породицу шиканирате и стављате осјећај кривице јер је ми нисмо вакцинисали. Добро знате да су ваше поједине колеге који су умрли били вакцинисани, а такође вакцинисани леже и на вашем одјелу. Да то није истина, не бисте били закључани и штитили те податке као да је у питању национална безбједност.

Још једном позивам управу УКЦ РС и одјел интезивне медицине за нехируршке гране да се изјасне зашто не дају конкретне информације породицама, зашто сте толико затворени, а након овог случаја са мојом супругом тотално затворени гдје људи не могу добити информацију да ли су им ближњи живи, или мртви. И зашто оспоравате могућност да породица своје најмилије шаље у друге клинике не би ли им спасила животе, кад већ ви не можете.

Само да нагласим да ће за ове лажне изјаве такође да буду сви тужени, јер на свој овој муци да породицу правите будалама и тврдите нешто што није било, неће моћи. Ја стојим иза сваке изречене и написане ријечи тако да слободно демантујте ме и тужите.

(Истинито.цом)

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

Зашто

15.12.2021 11:21

Уз сва ова питања требамо као друштво придодати и она зашто се не вакцинишемо и зашто не носимо маске и избјегавамо гужве?? Јер РС за разлику од већине чланица ЕУ има најбољу вакцину на свијету Спутник В као и кинески Синофарм по старој рецептури па ко коју жели

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стоп лажима

15.12.2021 21:47

Ја не могу вјеровати да има људи који још увијек вјерују у превару стољећа а то су вакцине.

Name

БЛБ

15.12.2021 11:22

Послије овакве изјаве директор УКЦ-а на свом радном мјесту без гризе савјести као и други сефови клинике, то само код нас у РС мозе бити, јер су нам изгледа они који би требали бити узор за понасање осталог становниства у ствари дно дна овог друства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

16.12.2021 11:30

Ја стварно не могу да вјерујем да људи вјерују у ову вакцину и даље. Ал стварно. Па људи свеједно умиру иако вакцинисани.

Name

Небитан

15.12.2021 11:46

Јако пуно људи је преминуло на клиницком центру од сепсе, након сто су били прикљуцени на апарате. Они који су одбили да се прикљуце, презивели су. Бити прикљуцен на апарат, знаци аутоматски да це се добити сепса и да це особое теско презивети. То сви знају у клиницком и цуте, то није никаква тајна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коп

16.12.2021 09:05

Сепса се код ковида добије услијед отказивања појединих органа.

Name

бака

15.12.2021 12:05

Синко,бори се за ИСТИНУ И ПРАВДУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки

15.12.2021 17:54

Тачно је да пацијенти умиру од сепсе на КЦ паприковац И сви,али баш сви прво добију бактерију стафилококе златну,једну од најопаснијих бактерија која се преноси грешком особља које ради са тим пацијентима, незнам како и зашто али тако нам је рекла сестрица која ради на ковид одјелу,пријатељица Преносим њене ријечи;Неко је овдје заказао.Неко.је без рукавица мијењао цијевчице и пипкао око пацијента.Нас као особље нису ни објавјестили да се ради о бактерији,него су га у току ноћи интубирали и пребацили на интензивну Тамо је добио и сепсу и преминуо за 4 дана. Докторица којој смо рекли да знамо за бактерију која га је примила на интензивну је била зачудјена откуд ми знамо за бактерију. И онда нам је овако рекла;"Да,тачно је да је неко заказао и да је сад у лошем стању због нечије грешке а Бог зна да то нисам ја,и да је код мене стигао у јако лошем стању и да се сигурно неће извући јер су његова плућа сва укочена као двије тацне

Name

Ово је прешло

15.12.2021 12:18

СВАКУ МЈЕРУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

15.12.2021 12:20

Искрено саучешће породици покојне Дијане. Одговорне за смрт треба тужити јер су они ти који су је требали излијечити, а не одвести у смрт. Само неколико примјера њиховог нестручног рада. 1. Дјевојка је после вакцинације првом дозом завршила на УКЦ и једва живу главу извукла, а због пропуста јер нису знали да има ауто имуну болест. 2. Човјек је био смјештен на ковид одјел и после 4 негативна теста, после притисака породице установљено је да има јаку уплалу ждијела те пребачен и лијечен адекватно 3. Старија особа после операције панкреаса у болници добија вирус короне, отпуштен кући трећи дан враћен у болницу и лијечен уз озбиљну и тешку клиничку слику. Народе зашто ћутиш, убијају нас СОТОНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

15.12.2021 12:20

Није усамљен слуцај који се догодио.Због болестј И поремецаја висе вриједности нацелника те клинике онемогуцено је премјестање пацијената Јер исти сматра да је он у врху свјетске медицине а његов пулен је медицински техницар тј.столар са заврсеном прекфалификацијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

15.12.2021 14:28

тај "мали педја" се умислио да је неки светски струцњак, тако се и понаса, једна веома сујетна лицност, која сматра да је богом дата. Умисљен и сујетан.

Name

марко

15.12.2021 19:11

Столар један од главних мед.техницара Клинике интензивне мед. Невјероватно!

Name

Ре

16.12.2021 00:28

Па када је толики струцњак, засто му је толика смртност на одјелу?

Name

Краљ

15.12.2021 12:23

Зато јер би у другим клиникама испливале на видјело све њихове неправилности у лијечењу. Надам се да ће муж од ове младе жене тужити их и доказати како нам је ,,тру,, здравствени систем и до које мјере је корумпиран.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грофица Мица

15.12.2021 12:26

Ово је висе него страсно како једна здравствена установа највисег ранга у РС поступа прво са болесницима, а онда са цлановима њихове фамилије. Засто се не утрди појединацна одговорност? Мозда зато сто је и министар здравства као и директор УКЦ-а директно одговоран али нико не сноси посљедице за мегаломске пропусте у "лијецењу".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

15.12.2021 12:43

Ово је туга до неба. И треба да се бориш до краја, нека ти драги Бог да снаге и моћи. Тугаааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

15.12.2021 12:47

Саучешће господину и породици. Очигледно је под утиском, јер ово што говори су ријечи човјека у тешком менталном стању. Требаће нам свима више разумијевања и сарадње. Љекари иако су по сталним притиском преко двије године, морају пронаћи снаге да боље и транспарентније комуницирају са пацијентима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика бн

15.12.2021 13:02

Тешко оном ко им падне у шаке. Ријетко ко излази из болнице излијечен. Политичари нису примјер народу, нико се не придржава мјера, још се и сликају на којекаквим скуповима.ево нове године изашле цијене дочека у појединим локалима.то само код нас има

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деутсцхланд

15.12.2021 13:08

Болница на УКЦ Бањалуки,треба затворити,јер је постала АУСЦХWИТЗ,дјајица на дозивотну Робију,ово је хиљадити слуцај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрга

15.12.2021 13:17

Уз тебе смо Горане. Све то треба похапсит и у цорку. Глуме Богове,а лопата им из г...це вири.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мантили

15.12.2021 15:50

Недају вани лијецење ако им недаднес паре на залост и тугу подрска овом цовјеку данас он сутра је неко други мозда и ви.Здравство је у колапсу заиста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Назалост

15.12.2021 18:53

Све је ово истина сто казе, исто је тако и у болници у Зворнику, назалост сам осјетила на сопственом примјеру.Безобразно особље, не дају никакве информација, оно треба све отпустити, па нек се куци онако понасају. Супруг ми је био упуцен код њих и ставили су га у ковид одјељење иако је тек био тестиран.Након 2 дана долази негативан налаз,онда га премјестају на интерно, а лезао са заразеним, био је 8 дана и ниста нису установили ста му је а јос 2 пута су га тестирали. Након тога га отпустили без икакве дијагнозе у горем стању него сто је отисао и након 10 дана је умро и рекли да је од короне, јер су га и цетврти пут тестирали а био је вакцинисан. И ако је добио корону само је у болници могао добити, уопсте не воде рацуна о пацијетима, нит дају информације када се зове, јадни људи препустени на њихову милост и немилост.

Name

Вани

15.12.2021 16:20

Све је истина за клиницки центар ста супруг говори,али мислим да је нереално у њеном стању било оцекивати да је могуце урадити трансплатацију плуца јер то је веома тезак процес на који се цека

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лела

16.12.2021 08:21

Доктори су својим лијечењем довели до обостране упале плућа. Намјерно убијају људе . Колико се угушло кисеоником

Name

Бањалуцанин

15.12.2021 16:30

Искрено заљење за изгубљеним младим зивотом и тугом да мала Калина одраста без мајке, због тудје немарности.Гдје је сад директор УКЦ треба га хитно смјенити.За такво стање на УКЦ је лицно крив он.Ставили су све подобне не способне.Растјерао је медицински кадар по свијету.Подрска за Горана нека му бог да снаге у овим теским тренутцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

16.12.2021 08:17

Нек додју они штрајкачи из Коњица да раде тамо нема плате. УКЦ Бања Лука није медецински кадар растјерао већ су сами напустили као и што су одређену своту новца дали кад су се запошљавали.

Name

Ена

15.12.2021 17:07

Не дај бозе требати њихову помоц,то су дзелати,али на залост ово зло сто нас задеси нема правила ,све је до организма и како це ко реаговати ,моземо само да се надамо да це се организам сам изборити

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

15.12.2021 17:25

Куда иде ова земља? Куда иде ово здравство? Испадне кад кад неко добије упурницу на УКЦ БЛ нека се поздрави са својима. ТУГА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

н

16.12.2021 12:46

Драги грађани.Ово што се дешава у УКЦ Републике Српске је за осуду .Прво ми грађани смо дјелом криви јер господин Слободан Станић стало упозорава шта се све ради годинама у УКЦ-у а ми ћутимо-Требамо подржати господина Станића јер само он може рјешити ове проблеме у УКЦ-у.Нажалост он је због свог поштеног рада видјео шта се све радило пре њега у УКЦ Бањалука и јавно реаговао и зато је смјењен.Ако хоћемо заиста да имамо право здравство гдје се можемо лијечити без смс порука требамо подржати доктора господина Слободана Станића и што пре ставити га на чело УКЦ Бања лука док нисмо сви помрли.Поздрав за госпдина Станића

ОДГОВОРИТЕ
Name

моy

17.12.2021 14:34

Драги Боже!