Број запослених радника исти са бројем пензионера

- У Републици Српској 274 хиљаде запослених издржава 273 хиљаде пензионера. Од те 274 хиљаде 80 хиљада је у јавном сектору. Ту је сегмент гдје морамо вршити буџетско попуњавање Фонду ПИО, умјесто да Влада РС то покуша надокнадити новим запољавањем кроз нове инвестицијама у приватном сектору. – истакао је посланик СДС-а др Милан Радовић. 

Република Српска 14.12.2021 | 20:38
Број запослених радника исти са бројем пензионера

Он је казао да у Федерацији БиХ 532 хиљаде запослених издржава 412 хиљада пензионера.

„Радна снага нам одлази из Републике Српске. Мора се наћи начин да се у приватном сектору поваећају плате. Од седам приоритета економске политике из прошле године резултати су и више него оскудни“, нагласио је Радовић. 

Он је рекао да се мора говорити о структури привреде, о јачању улоге малих и средњих предузећа, о производњи пољопривредних производа, финалних производа, преради дрвета...

„Гдје су фабрике које отварају радна мјеста? Економска политика СДС се разликује од ваше јер ми желимо да привучемо стране инвеститоре а да подстакнемо домаће инвеститоре и тако повећамо запосленост а да се на бази пореза из нових инвестиција пуни буџет“,казао је, између остлог,, Радовић коментаришући програм реформи владе Републике Српске за наредну годину.