Вучић: Србија у 2022. улази са здравим финансијама

Председник Србије Александар Вучић је данас на отварању конференције "Тхе Ецономист: Свет у 2022" и поручио да Србија у 2022. годину улази са здравим јавним финансијама и да ће бити спремна да се ухвати у коштац са свим оним што нам будућност тек доноси.

Србија 14.12.2021 | 12:21
Вучић: Србија у 2022. улази са здравим финансијама

Србија, каже Вучић, у 2022. улази окружена релативно повољним глобалним макроекономским условима, стабилном валутом, ниским стопама задуживања и високим приливом инвестиицја, што омогућава нови фисклани простор и контролу ризика и неизвесности.

- Свакако година пред нама захтеваће нова прилгађавања, како у личном, тако и у колективном смислу. Глобални трендови који погађају цео свет одразиће се и на наше личне животе и зато јачањем сопствених ресурса, нарочито оних људских, бићемо спремни да се хватамо у коштац са оним што нам будућност тек доноси, нагласио је Вучић.

Истакао је да је Србија јасно посвећена за решавање свих изазова, од актуелних до оних са којима ће се човечанство тек сусрести, било да је у питању нека нова пандемија или несташића енергената, хране и пијаће воде.

Како ће изгледати светски поредак у 2022. изазови у новој години, развој привреде после пандемије, теме су конференције "Тхе Ецономист: Свет у 2022", која се одржава данас у Дому Народне скупштине, у организацији "Цолор Медиа Цоммуницатионс".

Коментари / 0

Оставите коментар