Преко 50.000 људи у карантину због нове епидемије

Више од 50.000 људи у Џеђангу стављено је у карантин, а надзире се здравствено стање готово пола милиона људи, рекао је покрајински здравствени званичник у понедјељак.

Свијет 14.12.2021 | 10:03
Преко 50.000 људи у карантину због нове епидемије

Велика кинеска покрајина Џеђанг бори се против прве епидемије ковида-19 у 2021.

Провинција је 12. децембра пријавила 74 локално пренијета случаја с потврђеним симптомима, што је готово двоструко више у односу на 38 случајева претходног дана, попевши се на укупно 173 откако је почела да пријављује ​​случајеве за посљедњи талас епидемије.

-Епидемија у три града – Нингбо, Шаосинг и Хангџоу – развија се “релативно брзо”, док је ситуација у цијелој земљи углавном стабилна, рекао је званичник Националне здравствене комисије Ву Лиангју, пише Јутарњи лист.

Прије тренутне епидемије, Џеђанг, дом бројних малих и средњих подузетника од којих су многи извозници, пријавио је само један локални случај у 2021. Више од десетак фирми обуставило је производњу у дијеловима провинције због пооштрених мјера против ковида.

Летови из међународне ваздухопловне луке Нингбо Лише за град Шенџен обустављени су од недјеље, док су летови за Пекинг отказани од 6. децембра. Допуштен је само један дневни лет из Хангџоуа за главни град Кине.

Више од 50.000 људи у Џеђангу стављено је у карантин, а надзире се здравствено стање готово пола милиона људи, рекао је покрајински здравствени званичник у понедјељак.

Обалска провинција броји 64,6 милиона становника.

Обустављена је и организација туристичких путовања која повезују покрајину и друга подручја, те спортских догађаје на разини провинције. Венџоу и Јиву, два града у Џеђангу која још нису пријавили локалне случајеве у посљедњем таласу, наредила су затварање забавних садржаја попут барова и дворана за шах и картање.

(Агенције  Фото:АФП)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ха Ха

14.12.2021 09:12

Кинези не раде ништа лоше, само копирају "колеге" са запада. "Кад је бал, нек је бал" !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Озрен

14.12.2021 12:32

Е ово су Тек лудаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нису луди

14.12.2021 16:50

Тако се бори против пандемије. Ми смо луди, ми који порицемо да вирус постоји. Зато нам се они смију, са грохотом.

Name

Они би знали

14.12.2021 18:34

Како се вирус за три седмице угаси. Сви у карантену и он нестане као да га никада није ни било. Али ста вриједи кад га увијек неко унесе у Кину. Како кад ми нисмо спремни на такав корак, одмах се бунимо. Е, зато цемо зивјети са њим ко зна колико дуго, имацемо узас без краја умјесто узас са крајем, тј. три седмице изолације.