Гаврић: Надлежни ћуте и бјеже од проблема на Озрену

- Геолошка истраживања на Озрену су тема која брине грађане Петрова и Добоја већ дуже вријеме, а у жижу интересовања шире јавности доспјела је у претходних седмица, каже Стефан Гаврић, члан Предсједништва ПДП-а.

Република Српска 14.12.2021 | 09:59
Гаврић: Надлежни ћуте и бјеже од проблема на Озрену

Индикативно је, како каже, да они који би у овој ситуацији требали бити најодговорнији и на услузи забринутим грађанима ћуте и бјеже од ове теме.

"Министар енергетике и рудатства Петар Ђокић и директор Фонда за заштиту животне средине Срђан Тодоровић не оглашавају се о геолошким истраживањима, а о посјети Озрену и разговору са мјештанима очигледно и не размишљају", додаје Гаврић.

Он истиче да је ова ситуација још више поражавајућа када се узме у обзир да су обојица кадрови Социјалистичке партије која већ неколико изборних циклуса добијала велики број гласова управо у озренским мјестима.

- Срамота је да су Ђокићу и Тодоровићу Озрен и Озренци битни само када су избори. У то вријеме их обилазе и траже гласове да би засјели у своје удобне фотеље, а сада, кад требају одговарати Озренцима и бити им на услузи окрећу главу од њих. Зато морају објаснити грађанима зашто не раде свој посао и које и чије то интересе стављају изнад интереса Озрена, Петрова и Добоја, каже Гаврић.

Гаврић додаје да је Добојлије додатно забринула најава министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташе Кошарца да би у Добоју могла бити изграђена кафилерија за анимални отпад.

- Након састанка министра са градоначелником Добоја Борисом Јеринићем најављено је да би Добој могао постати центар у који ће стизати сав животињски отпад из цијеле БиХ. У Добоју се већ налази регионална депонија, као и велики број дивљих депонија о којима нико не води рачуна па се након посљедње најаве с правом поставља питање да ли градска, републичка и власт на нивоу заједничкиј институција БиХ од Добоја желе направити велики контејнер, наводи Гаврић и додаје:

- Кад се у обзир узме и нелегална експлоатација шљунка у сливу ријеке Босне која је проузроковала еколошку катастрофу добија се потпуна слика апсолутне небриге за екологију, животну средину и здравље грађана у Добоју и Петрову. Морате схватити да људи нису само гласачи на изборима и да вам неће дозволити да загадите и потпуно уништите животу средину на овим просторима, што би онемогућило нормалан живот људи, закључио је Гаврић.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Зизи

14.12.2021 09:35

Остат це Озрен без становниства са рудником или без. Омладина бјези у градове. Будите сретни ако пронадју руду и да за добре паре продате земљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

14.12.2021 11:11

То си управу слазем се са тобом нек отворе рудник мозда се неко и запосли

Name

Ненад Зивков

14.12.2021 12:50

Ајмо еколози напад и на Републику Српску по истом сценарију као и Србији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Монтана

14.12.2021 14:45

Овдје се само ради о геолошким истраживањима и ништа више. А онда се јаве ови "стручњаци" попут овог лика који све знају и од свега праве представу. Све браниоци Озрена на даљински из Добоја,Беча, Минхена.. На Озрен дођу једном годишње на В.Госпојину да под шатором попију ладно пиво... Ма мршш..