Тражи се још два мјесеца притвора за Цвијетића и остале

Тужилаштво БиХ затражило је од Суда још два мјесеца притвора за ухапшене у акцији "Транспортер" који се сумњиче за промет наркотицима. Сви су ухапшени након што је дешифрована апликација Скај.

Република Српска 14.12.2021 | 09:40
Тражи се још два мјесеца притвора за Цвијетића и остале

Прије неколико дана Петру Дукићу, једном од организатора шверца наркотицима у предмету “Транспортер”, Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор, а након што се предао СИПА у Сарајеву.

Подсјећамо, прије мјесец дана током полицијске акције у Бањалуци, у Дукићевој гаражи у Бањалуци, припадници МУП РС пронашли су око 300 килограма марихуане. Но, полиција тада није пронашла Дукића.

У оквиру ове акције ухапшени су и Бојан Цвијетић, бивши савјетник Драгана Мектића у Министарству безбједнсоти БиХ, Александар Николић, Саша Рађевић, Младен Миловановић, Иван Јурић и Драган Кресојевић.

Два од тада седам ухапшени пристали су на сарадњу с Тужилаштвом. Дукић и Цвијетић су према тврдњама Тужилаштва организатори шверца наркотицима и вође наркокартела.

Младен Миловановић припадник МУП РС који је такође био хапшен и притворен, брани се слободе након што је одлучио сарађивати са правосуђем.

Код Цвијетића пронађени повјерљиви документи ОБА

Аваз из извора блиских истрази сазнаје да су чланови ове групе користили надимке из филма “Јужни вјетар”. Тако је ухапшени Цвијетић, који је вођа ове групе користио надимак “Црвени”.

Црвени је у филму краљ подземља, који контролише све процесе везано за тржиште огромних количина наркотика.

Осим тога, код Цвијетића су пронађени и повјерљиви документи ОБА који се односе на наркогрупе и организирани криминал с Балкана.

Питање је одакле му ова документација, коју је МУП РС пронашао након претреса његове имовине.

(<спан стyле="цолор: #236фа1;"><а стyле="цолор: #236фа1;" хреф="хттпс://аваз.ба/вијести/црна-хроника/703463/открио-их-скy-тузиластво-трази-јос-два-мјесеца-притвора-за-цвијетица-и-његову-наркобанду">Аваз Фото:Аваз)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ПИЗДУН

14.12.2021 10:05

Како је затразило кад се неки сетају по градисци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лакој Лане

14.12.2021 10:31

Ста казе за ово "Генерал"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како

14.12.2021 10:32

Како се трази притвор кад су неки пустени јос прије пар дана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмм

14.12.2021 11:22

Па сва халбука око преноса надлежности се и прави да се са афера скрене позорност. Једноставан мазионицарски трик.

ОДГОВОРИТЕ