Смијешне пријетње Њемачкој и Америци, живимо од помоћи

“Мислим да смо ми као Република Српска постали случај, то је штета и лоше. Никад се то није издобрило према нама, тако да мислим да та пријетња Америци, Њамачкој, не стоји. Ми смо мала сиромашна земља са малим могућностима и ресурсима, економија нам је слаба, живимо од помоћи...", рекао је Шаровић

Република Српска 13.12.2021 | 21:52
Смијешне пријетње Њемачкој и Америци, живимо од помоћи

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић  је рекао да су предсједник СНСД-а Милорад Додик и владајућа коалиција потцијенили опасности у које уводе Републику Српску у наредном периоду, која се сада нашла на једној врсти раскрснице.

Он каже да  одлуке донесене на посебној сједници Парламента Српске служе за куповање времена.

„Очигледно је да је период тих намјера које је изнио Додик продужен на шест мјесеци, до љета, и да је то вријеме кад се улази у изборну кампању“, напоменуо је Шаровић.

Поручио је како је процјена СДС-а, али и остатка опозиције, да ће тај концепт одвести у дубоку кризу да се дође до избора.

“Тај период је и да би се упутила порука гласачима, односно порука је ‘сада су избори, ја тражим подршку од вас, да побиједи ова опција која ће вам вратити надлежности, али је потребно да ми дате повјерење’. Ја га зовем перфидан план у коме су предвиђени ови кораци“, рекао је предсједник СДС.

Коментаришући Додику изјаву да ће ако дође до санкција од Њамачке, РС узвратити истом мјером, Шаровић је казао да овакве пријетње дјелују смијешно.

“Мислим да смо ми као Република Српска постали случај, то је штета и лоше. Никад се то није издобрило према нама, тако да мислим да та пријетња Америци, Њемачкој, не стоји. Ми смо мала сиромашна земља са малим могућностима и ресурсима, економија нам је слаба, живимо од помоћи Њемачке и кредита које узимамо од њих. Не можемо сами да се издржавамо, не зарађујемо новца онолико колико нам треба, тако да ми то дјелује смијешно да се то пријети“, рекао је Шаровић.

Шаровић је мишљења да је Додик требао јавности говорити о преносу надлежности, али и посљедицама које могу усљедити.

“Ради грађана и јавности треба да кажемо да је управо ова власт, већину надлежности пренијела – да ли кроз гласање у ПСБиХ, да ли сагласношћу НСРС, да су пренешене и под притиском од стране великих сила а неке су пренијете и одлукама високог представника и опет потврђене гласовима наших посланика у Парламенту. То је Додик требао да каже: да, прије 15 година смо погријешили, имали смо притисак, сада хоћемо то да вратимо. Грађани, суочићете се са тим и тим и то ће нас коштати толико и толико, желим да вам кажем истину а ви ако хоћете слиједите ме. Мислим да нас води путем који не води нигдје и гдје нема ништа и то је оно што смо жељели – да грађанима отворимо очи“, изјавио је Шаровић.

(БН)

Коментари / 32

Оставите коментар
Name

Цовијек се

13.12.2021 21:08

Мозе толко усвињити, да му цијела Земаљска лопта мозе изгледати као социјална помоц. Али то је вец психолоска тема. Слицно је тако био неки цовек који је рацунао колико се пута мора обути колко пут мора ципеле његовати и имао је психицких проблема. Изврсио је самоубиство. Али Саровицу де ти види слике пољопривреде да се врте, оно као када децу уцис гране привреде и да хвалис људе у свету који то раде без интереса, као и да цртас како има храбрих и неоогрцених људи и код нас који су успјели да буду примјер здравог и нормалног зивљења у датим условима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цовјеце

13.12.2021 22:46

Ај матере ти, попиј терапију и иди спавати.Видис да ти није добро.

Name

Кад крмци занијеме

13.12.2021 23:16

Не контам.

Name

ТОО МИЛЕЕЕ

13.12.2021 21:09

НЕМОЗЕ НАААМ НИИИКООО НИСТАА ЈАЦИ СМО ОД ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ. ТО МИЛЕ само цапај. Не сме европа да нам уведе санкције инаце Миле зове директ ПУТИНА Прецедника да им моментално искљуци гас, Па це само Србија И Мадарска да се греје са Руски гас! Само МИЛЕ И ГОСПОЈА МАЈКИЦ ЛЕПОТИЦА НАСА И ГОСПОДИН СПИРИЦ ВОДЕ СРПСКУ У СЛОБОДУ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.12.2021 06:06

Који си ти међед

Name

Јунга

14.12.2021 06:39

Баш ће Путин да уништи посао вриједан милијарде због Милокрада

Name

Психијатар

14.12.2021 06:50

Не прескачи терапију.

Name

ЗЛАТНО ПОЉЕ

13.12.2021 21:26

ЗАСТО СМО МИ СИРОМАСНА ЗЕМЉА САРОВИЦУ.ИЗАСЛИ СМО ИЗ РАТА СА НАЈПЛОДНИЈОМ ЗЕМЉОМ,СУМАМА,РИЈЕКАМА,РУДНИЦИМА,СКОЛОВАНОМ РАДНОМ СНАГОМ,СА ЈАКИМ ПРЕДУЗЕЦИМА,А СВИ ВИ ОД 95 ДО ДАНАС КОЈИ СТЕ СЕ СМЈЕЊИВАЛИ НА ВЛАСТИ СТЕ СВЕ ЗА СОБОМ УНИСТИЛИ КРОЗ ПЉАЦКАСКУ ПРИВАТИЗАЦИЈУ,КОРУПЦИЈУ И КРИМАИНАЛ.НАОРАВИКИ СТЕ ЗЕМЉУ У КОЈОЈ УЗИВАЈУ САМО ПОЛИРИЦАРИ И ПРЕКОБРОЈНИ УХЉЕБИ У АДМИНИСТРАЦИЈИ КОЈА БИ МОГЛА ОПСЛУЗИТИ ПОЛА ЕВРОПЕ.ТИМЕ СТЕ РАСТЈЕРАЛИ РАДНУ СНАГУ ПО СВИЈЕТУ И НАПРАВИЛИ ОРАЗНУ ЉУСТУРУ У КОЈОЈ ОСТАЈУ САМО ПЕНЗИОНЕРИ.ФУНКЦИОНЕРИ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ И БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ ИМАЈУ ПЛАТЕ ВЕЦЕ НЕГО У МНОГИМ ЗАПАДНИМ ЗЕМЉАМА,А МНОГИ ЦЕ ОТИЦИ ОРАВАЦ НА ГРОБЉЕ ИЗ ФОТЕЉА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репликар

13.12.2021 22:00

Браво

Name

Реформама у БХ

13.12.2021 21:31

И Српској ју се задовољно. Пратице се ситуација на терену. Сада је реформа пољопривреде у РС, мозда и у БХФ, па би то могло бити онда и у БХЗ. Као и средјивање имовног статуса у РС, при основно Дејтонским правилима, а реформе по свим нацелима и стандардима који су доносили искораке у разним свјетским системима Еуроазије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бухаха

13.12.2021 21:39

Види га

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

13.12.2021 21:47

Ста се бојис Сто си кукавица Додик као Врховни комадант це морати бити на сигурној локацији у неком бункеру негдје на Дедињу и одатле командовати операцијама а ти само види да замрзивац буде искљуцен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шаровићу

13.12.2021 21:51

Нема нам изгледа друге, него да купимо карту за Марс у једном правцу. Овдје се више нема шта спасавати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЕПАЈ МИЛЕЕЕЕЕЕЕ

13.12.2021 21:55

НЕМОЗЕ НАААМ НИИИКООО НИСТАА ЈАЦИ СМО ОД ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ. ТО МИЛЕ само цапај. Не сме европа да нам уведе санкције инаце Миле зове директ ПУТИНА Прецедника да им моментално искљуци гас, Па це само Србија И Мадарска да се греје са Руски гас! Само МИЛЕ И ГОСПОЈА МАЈКИЦ ЛЕПОТИЦА НАСА И ГОСПОДИН СПИРИЦ ВОДЕ СРПСКУ У СЛОБОДУ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

13.12.2021 21:56

Вама је и а и нама Павић упропастио град и живот у њему. Ниси могао дијете да упишеш у вртић да он не дозволи. И то све из кафане свог бајног сина. Па не зову га узалуд Марко Поло. Пола њему, пола теби. Погледајте дворану, канализацију, све су то они почели и нису завршили. То је огадило и гласање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

13.12.2021 22:00

Какав народ таква власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

13.12.2021 22:04

Да је нар мало морала у политици ти би већ данас поднио оставку. Овако Миле ће и наредне опсте изборе да добије. Па ти анализирај. А ови аматери из БН ти скувасе цорбу пар дана прије избора у Приједора. Доведисе вам Бакира да вас хвали. Миле себи неби бољи сценарио исценирано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дуле

14.12.2021 07:21

Па кад је тако Бакир је у коалицији са СНСД-ом па ви гласајте за њега.Са ким није нестао уреду?Ста је горе гостовање у емисији или коалиција?

Name

Зац

13.12.2021 22:09

Ко це вратити Брцко у РС ,ко га преда ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

врцо

13.12.2021 22:22

Наводно Милорад и коалиција имају у плану контра санкције да уведу Њемачкој,а ради се о томе да убудуће неће извозити купус и прерађевине од истог у ЕУ,ахаххаххаххахахаа е грдна рано чуј санкције

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сто се тице опозиције у РС

13.12.2021 23:33

Задузена је за пољопривреду и медије те оплемењивање односа РС и ЕУ за цланство БХ у ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

14.12.2021 00:40

Ко другоме јаму копа, сâм у њу пада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Забране рада

14.12.2021 01:04

Њемацких компанија на простору РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм, питам се

14.12.2021 05:00

Да ли је Титу икад ико успио или покусао увести санкције, с обзиром да је остварио двије дрзаве дакле Југославију и Хрватску (како ли је само то успио, а ваљда неко има знање о томе, тито је био по затворима у младости, не знам бас за санкције, побиједио фасизам, као и Степа Степановиц за ово задње).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Млади играју

14.12.2021 05:09

На превару. Тези корупираном друству. Непсотвање старијих и не сагледавање опстости. Е сад. Ма ресурсизација, политика као дјелатност нема алтернативу. Следеци период неких прелетаца председника у разним земљама. Мозда сам погријесио не треба толко Станивуковиц "малтретирати". Требало би га позвати у преседницку резиденцију после ових реформи у БХ, сада не галами толко, али би требао да буде с најбољима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мозе, како не

14.12.2021 05:45

Мозе забранити одлазак људи трбухом за крухом" у западне "земље, мозе повуци све оне сто су вец тамо, па нек види Запад како им је без вриједних људи. Која је он сила, он ни сам није свјестан тога. Само ста це онда са толиким људима, сад се јос хвали да је смањио незапосленост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зизи

14.12.2021 06:05

Као прво треба да казес несто у вези избора у Приједору. Ово остало си народу трубио у задње вријеме. Сам казес да РС зиви од кредита и позајмица, а нико се од вас не одрице од добри примања. Процитао вас је народ. Видјели сте излазност на изборима у Приједору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац РС

14.12.2021 06:16

И на крају као највеци ударац Њемацкој Додик закљуцава све становнике РС у подрум да Њемацка нема радне снаге...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

14.12.2021 06:27

У Америци и Њемачкој већ паника, питају се хоће ли њихова привреда издржати ако им Додик уведе санкције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тереза Кесовија.

14.12.2021 06:27

Ипак це се моци успоставити дијалог, са Анналеном и то би требала урадити Зељка, опет, али ста цемо. Сада треба видјети јер Република Српска након Додикових реформи хоце да БХ и у њемом саставу Република Српска иде у Европу и да постане цланица ЕУ, до краја следеце године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овај пут

14.12.2021 07:12

Цу се слозити, треба видети ста се мозе око преговора, не верујем да це санкције проци, али мислим да је ово санса за СНСД и зблизавање Њемацке и Српске, као и конацан пут БХ у ЕУ и ево Српска је открила прави пут за реформе, да БХ не буде камен спотицања и не мозе гресити. Интерне ствари РС су за РС слицно као и у Федерацији. Видеце се да ли у Федерацији имају располозеност за ЕУ. Сто се тице било каквих гресака у ФБХ према РС, то би могло нарусити БХ у смислу да се надају нестанку. БХ за Федерацију додје као слој приступа ЕУ. Сто се тице опозиције, ипак цу разликовати се од СНСДа и реци цу да нису издајници, ако то експлицтно неце и да размисљају о овим питањима, као и да зиве с нама с љубављу, неки са одрастањем, формирањем као добри људи, неки са старењем, а неки са децом и новим генерацијама, тако је то. Финланд Фоx Топола.

ОДГОВОРИТЕ
Name

метеоролог

14.12.2021 14:34

Па не би се рекло да смо сиромашни, бар по возилима у којима се ви политичари возите. Мој Миркане држи се ти Мектића а пусти Додика крају и коментарисања свега што он каже

ОДГОВОРИТЕ