Подигнута оптужница против лекара умешаног у случај старатељства!

Ускок је након шестомесчне истраге подигнуо оптужницу против бившег заменика градске канцеларије за здравство и блиског сарадника покојног загребачког градоначелника Милана Бандића, Гзима Реџепија (45) због оптужби да је покушао да утиче на вештака у поступку за доделу старатељства између Северине и Милана Поповића.

Забава 13.12.2021 | 17:24
Подигнута оптужница против лекара умешаног у случај старатељства!

"УСКОК је, након спроведене истраге, пред Жупанијским судом у Загребу подигао оптужницу против хрватског држављанина (1976.) због почињења казненог дела трговања утицајем, пише Дневник.хр.

 
Severina, Milan Popović
ФОТО: ДАМИР ДЕРВИШАГИЋ, ПРИНТСЦРЕЕН

Оптужницом се оптуженом ставља на терет да је, крајем августа 2020. године у Загребу, починио казнено дело трговања утицајем на начин да је користећи ауторитет који несумњиво ужива као заступник Градске скупштине Града Загреба и вишегодишњи бивши заменик канцеларије за здравство, као и чињеницу да је био особа од поверења тадашњег градоначелника Града Загреба, покушао утицати на исход вештачења у једном судском поступку који се води пред Општинским грађанским судом у Загребу ради измене одлуке о родитељском старатељству и издржавању.

Након што је у том поступку суд именовао двојицу вештака за провођење мултидисциплинског психијатријско-психологијског вештачења у сврху доношења одлуке с којим ће родитељем малолетно дете становати, оптужени је током спровођења вештачења иницирао састанак с једним од именованих вештака.

Ради се о вештаку који је запослени и уједино заменик директора Психијатријске болнице чији је оснивач Град Загреб током чега окривљени може утицати на пословање болнице у којој је овај запослен. Током састанка је окривљени вештаку рекао да је добар пријатељ са тужитељем у наведеном судском поступку, при чему је истицао његове квалитете, донаторство и све што је учинио за град Загреб и за њега лично. Осим тога му је рекао да је тужитељ добар отац, директно алудирајући на потребу доношења налаза у његову корист.

Такође је од вештака затражио да га обавести какву ће одлуку у предмету донети. Када га је вештак, не желећи поступити супротно својем стручном уверењу већ свој налаз темељити искључиво на правилима струке и стању предмета, обавестио да је одлучио изузети се из наведеног предмета, окривљени је изразио незадовољство таквим током догађаја. ", известио је Ускок.

Severina, Milan Popović
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН/ХАППY, АНА ПАУНКОВИЋ

(Курир.рс/Дневник.хр)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Боле

13.12.2021 18:39

О јест и додијало слушати и читати о ове две креатуре , боље гледати филм о животињама , нешто поучно.

ОДГОВОРИТЕ