Моззарт донирао опрему Таекwондо клубу Сокол

Током деценије и по постојања освојили око 300 пехара, а годишње донесу и до 300 медаља у Бијељину 

Остали спортови 13.12.2021 | 16:52
Моззарт донирао опрему Таекwондо клубу Сокол

Таекwондо клубу Сокол у Бијељини је основан прије 15 година.

Током протекле деценије и по вриједно су тренирали, па ни резултати нису изостали. До сада су освојили око 300 пехара, а годишње у свој град донесу 200-300 медаља. Преко 10 година носе титулу шампиона Српске, а били су прваци БиХ у јуниорској, кадетској и сениорској категорији. Како би наставили шампионским путем и освојили још бројна одличја, компанија Моззарт им је пружила подршку. 

- Реакције су позитивне, веома нам је драго што је компанија Моззарт препознала наш рад. Освојеним медаљама се представљамо годинама, а Моззарт је то увидио. Било каква помоћ, донација у виду опреме много нам значи јер се то хаба и троши, па нам је увијек добро дошло. Због тога смо сви у клубу, а посебно дјеца, веома радосни.. То ће поспјешити наш такмичарски развој - каже Александар Бештић, предсједник и тренер Таекwондо клуба Сокол Бијељина.

Клуб тренутно броји око 250 чланова, док их је прије почетка епидемије корона вируса било знатно више. Технике овог спорта уче претпионири, пионири, кадети, јуниори, сениори, а занимљиво је да у клубу има нешто више дјевојака него момака.

Чланови Сокола до сада су се такмичили на отвореним првенствима и куповима у БИХ и региону, те Аустрији, Њемачкој, Румунији, Бугарској, Турској, Грчкој, Шведској, Шпанији, Словачкој... Од оснивања до данас освојили су 29 балканских медаља. Ипак, најзначајнији су им турнити Г класе јер се бодују за Олимпијске игре. А ту се за бодове боре сви чланови клуба, међу којима се посебно истичу Милијана Мијатовић, Јелена Спасојевић, Сања Глигоревић, Жико Симеуновић, Славен Секулић...

Подршку у раду клуб добија од града Бијељина, а средства прикупљају и наплатом чланарине које су ослобођени они лошијег социјалног статуса... Неријетко и родитељи спортиста финансијски помажу при одласцима на такмичења, па им свака донација много значи.

- Бијељински Сокол већ је прославио свој град у нашој земљи, региону и свијету. Донацијом спортске опреме им поручујемо да препознајемо њихове сјајне резултате и да им желимо да наставе да освајају одличја и у будућности- каже Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта.

Баш то желе и чланови овог клуба. Већ планирају учешће на Државном првенству БИХ и одлазак на турнире у региону. Крајем године их чека Балканско првенство, док ће у фебруару 2022. бити домаћин првенства Републике Српске.

(БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар