Брат и сестра од 6 и 13 година изгледају старије од својих родитеља! (ВИДЕО)

Кешав и Ањали Кумар, брат и сестара из индијске државе Џарканда, пате од два ретка медицинска стања позната као кутис лакса и прогерија, због којих изгледају невероватно стари за своје дечије године!

Занимљивости 13.12.2021 | 15:26
Брат и сестра од 6 и 13 година изгледају старије од својих родитеља! (ВИДЕО)

Брат и сестра из Индије су осванули  на светским насловницама шок вести  “брат и сестра Бенџамина Батона“ 2016.године. Тада је малена Анџали имала 7 година, а њен млађи брат само 18 месеци, али већ тада су обоје  изгледали као осмогодишњаци!

Не само да им је кожа била необично наборана и опуштена, вец́ су обоје патили од болова у зглобовима повезаним са превременом “старошц́у”.

Ова парадоксална ситуација им је донела надимак “брат и сестра Бенџамина Батона”, по измишљеном лику из кратке приче Ф. Скота Фицџералда. Кешаву и Ањали Кумар дијагностификована је прогерија и цутис лака, два изузетно ретка стања која су, нажалост, неизлечива.

И цутис лака и прогерија имају симптоме који су више него дубоки до коже, а оболели углавном имају низак ниво имунитета и вец́ су изложени великом ризику од артритиса, инфекција грудног коша, па чак и срчаног удара.

Рођени у Ранчију, главном граду индијске државе Џарканд, Кешав и Анџали морали су да се суоче не само са боловима у зглобовима изазваним њиховим стањем, вец́ и са малтретирањем и исмевањем друге деце која их називају разним  подругљивим надимцима и исмејавањем њихове саме појаве

“Деца у школи ме зову именима као што су даади амма (бака), будхииа (стара дама), бандарииа (мајмун) или хануман (хиндуистички господар мајмуна) и то ме нервира“, рекла је Анџали у интервјуу.

Још 2016. године објављено је да  отац Шатруган Рајак и мајка Ринки Деви, желели да могу да учине више за своју децу, али су им лекари рекли да не постоји начин да им се помогне у Индији, па чак и у иностранству једина опција је да њихов бол буде подношљивији.

Породица није била у добром материјалном стању, тако да нису могли да приуште никакав алопатски лек, двоје деце су лечени само хомеопатским лековима који нису имали позитивне ефекте.

Срец́ом, ствари су се промениле набоље за Кешава и Ањали откако су  њихову причу први пут објавили медији, пре скоро шест година.

<див цласс="цоде-блоцк цоде-блоцк-7 цоде-блоцк-блоцк-7">Након што су фотографије њихових остарјелих лица обишле интернет, невладина организација под називом Царе Тодаy Фунд контактирала је родитеље брата и сестре и понудила им медицинску помоц́.

Ањали и Кешав су од тада подвргнути затезању лица како би ублажили боре и опуштеност своје коже и изгледали много боље него 2016. године.

Ова доле видео је новији:

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/оп5мдПЕкФСQ" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар