Возачи опрез: Поледица у вишим предјелима

Већина путева у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос је проходна, а поледица је изражена посебно у вишим предјелима, преко мостова и надвожњака, те на прилазу тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Република Српска 13.12.2021 | 08:06
Возачи опрез: Поледица у вишим предјелима

Угаженог снијега и поледице има на путним правцима Власеница-Хан Пијесак, преко превоја Хан Поглед, Сарајево-Фоча преко Рогоја и Гацко-Тјентиште, преко превоја Чемерно.

На магистралном путу Сарајево-Рогатица, преко превоја Романија, због снијега и леда на коловозу саобраћа се отежано и успорено, те је и даље актуелна забрана саобраћаја за теретна возила овом дионицом пута.

На дионицама Ливно-Купрес, Ливно - Мркоњић Град, Кључ-Бихаћ и Босански Петровац - Дрвар дува јак вјетар који мјестимично формира сњежне наносе.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз, па се возачима савјетује да возе максимално опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

Због сњежних сметова у прекиду је саобраћај на регионалном путу Улог- Кланци преко превоја Морине.

Због активираног клизишта на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на линији разграничења/, саобраћа се отежано, једном траком.

На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћа се наизмјенично, једном траком. У току је санација овог клизишта.

Због изградње кружне раскрснице измијењен је режим саобраћаја на споју магистралних путева Кобаш-Дервента-Жировине и Дервента /Жировине/-Врхови.

На магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Шћепан Поље, до 15. децембра од 8.00 до 16.00 часова долазиће до повремених обустава саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила, због бушачко-минерских радова.

Због санационих радова, измијењен је режим саобраћаја на дионици на магистралног пута Козарска Дубица-Драксенић-граница БиХ/Хрватска /Јасеновац/ у дужини 16,5 километара.

У току је изградња саобраћајнице /приступа новом царинском терминалу/ и кружне раскрснице на дионици магистралног пута Градишка-Нова Топола, због чега је измијењен режим саобраћаја.

Због изградње мини хидроелектране, измијењен је саобраћај и постављена привремена сигнализација на магистралном путу дионица Котор Варош-Ободник.

На магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен због бројних одрона и опасности од клизишта.

Због деминирања, биће получасовних обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци и на дионици локалног пута Ланишта-Марковић Поље.

Забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса премашује 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље због оштећења коловоза, за теретна возила масе веће од 30 тона на надвожњаку у мјесту Трн, а на дионици Брод на Дрини-Шћепан Поље за сва возила укупне масе веће од 16 тона.

На подручју Федерације БиХ због радова у тунелу "Црнаја" на путу Коњиц-Јабланица током дана саобраћа се наизмјенично једном траком, док се у ноћним сатима од 23.30 до 4.30 саобраћај обуставља.

Због радова у тунелу "Скела", на магистралном путу Јајце - Доњи Вакуф током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћним сатима, од 22.00 до 6.00 часова саобраћај обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар