Кривокапићу упали у хотелску собу, покренута истрага

Из Управе црногорске полиције саопштено је да је у току интерна истрага у Сектору обезбеђења личности и објеката.

Регион 11.12.2021 | 21:16
Кривокапићу упали у хотелску собу, покренута истрага

Циљ је утврђивање одговорности због евентуалних пропуста приликом обезбеђивања премијера Здравка Кривокапића, током његове недавне посете Француској, преноси РТЦГ.

"Оперативном обрадом, Управа полиције дошла је до сазнања да је у хотелској соби премијера био радник на одржавању технике. Досадашње активности су показале да безбедност премијера није доведена у питање ниједног момента. У току је интерна истрага у Сектору обезбеђења личности и објеката како би се утврдила одговорност због евентуалних пропуста приликом обезбеђивања премијера", сазнаје РТЦГ из Управе полиције.

Црногорски премијер Здравко Кривокапић боравио је средином новембра у Стразбуру, поводом званичне посете Савету Европе, али ту је посету, по писању портала нова.рс, обележио инцидент. Како се наводи, била је то сасвим уобичајена посета једног представника државе, која није имала претерани одјек у црногорској и регионалној јавности. Кривокапић је у Француској био средином новембра и тада се догодио инцидент кад је непозната особа упала у његову хотелску собу.

Како је речено овом порталу из дипломатских извора, у хотелску собу црногорског премијера упало је непознато лице у тренутку кад се у њој затекао лично Кривокапић. Непознати мушкарац затечен је у соби премијера у периоду кад је он са делегацијом требало да буде ван хотела, али се, након што је променио план, у времену предвиђеном за ручак, вратио у своју хотелску собу.

Тим поводом, РТЦГ се обратио кабинету премијера Црне Горе, одакле је потврђено да се овај инцидент заиста догодио, али нису желели додатно да коментаришу читав случај, већ су упутили на Агенцију за националну безбедност и Управу полиције Црне Горе.

Саговорници овог портала из дипломатских кругова кажу да још не постоји адекватно објашењење зашто се овај случај заташкава и због чега до сада нису објављени детаљи.

(РТЦГ   Фото:ЕПА-ЕФЕ/АНДРЕЈ ЦУКИЦ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кинс

12.12.2021 09:51

Дошао на ракију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

12.12.2021 19:56

дали је то могуце, не могу да верујем са своје ......

ОДГОВОРИТЕ