Двоје држављана из БиХ осумњичени за преваре грађана

Двоје држављана БиХ, старости 31 и 32 године, осумњичени су за вишеструке преваре и неовлашц́ено кориштење личних података.

Регион 11.12.2021 | 13:37
Двоје држављана из БиХ осумњичени за преваре грађана

Како је саопштила загребачка полиција, сумњају да су од новембра 2020. до априла 2021. године на Интернету објавили више огласа у којима су грађанима нудили кредите. На оглас се јавило неколико људи, који су их, како наводе у полицији, довели у заблуду јер су им рекли да ц́е отплатити кредите. Али они су имали услов за ту исплату.

Од лица која су се јавила на оглас затражено је да као обезбеђење отплате кредита закључе уговоре о претплати и преузму мобилне уређаје у пословницама телеоператера у центру Загреба, које ц́е предати на чување до отплате кредита. Оштец́ене нису сумњале у њихове намере и учиниле су како су од њих замољене, предале мобилне уређаје заједно са претплатничким уговорима и СИМ картицама непознатим женама на разним локацијама према претходним упутствима осумњиченог.

Двојица осумњичених су их потом упутили да оду у нотарске канцеларије у Загребу, где их је требало сачекати особа која ц́е им отплац́ивати кредите, али се то никада није догодило. Новац им није уплац́ен, а уместо новца на адресе становања су почели да стижу рачуни за купљене мобилне телефоне.

Осумњичени двојац преварио је четири особе, а штета је 137.000 куна (1 евро-7,5 куна). Сумња се и да су, како би задобили поверење оштец́еног, једном од њих послали фотографију туђе личне карте.

(Курир.рс/Нет.хр) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дрекавац

11.12.2021 13:04

Док је оваца, биће и вуне. Само шишај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б22

11.12.2021 13:20

Животиња украде плијен другој животињи, и опет остају животиње..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зизи

11.12.2021 13:25

Нека су их опељесили. Зар има тако глупи људи.

ОДГОВОРИТЕ