Имате бивше људе из СДС-а са њима донестие одлуке

"Да сте искрени ово не радили овако и од нас тражите да слиједимо ваш пут без повратка у који водите и народ и Републику Српску.

Република Српска 10.12.2021 | 17:30
Имате бивше људе из СДС-а са њима донестие одлуке

Шеф посланичког клуба СДС Миладин Станић, реагујући на тешке оптужбе које су за скупштинском говорницом изнијели предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, казао је да опозиција напушта скупштинско засједање, јер не жели да учествује у овој Додиковој фарси.

Станић Додику није остао дужан за упућене критике на рачун СДС-а што га нису подржали у доношењу закључака у вези враћања надлежности с нивоа БиХ на Републику Српску.

Опозиција је става да су једностране одлуке опасне по Републику Српске, иако су захтјеви за враћање надлежносту легитимни, али на на овај начин како ради Додик.

"Да сте искрени ово не радили овако и од нас тражите да слиједимо ваш пут без повратка у који водите и народ и Републику Српску.

Што се тиче искрености, каже Станић, од нас имате три предсједника странака у Парламенту па са њима донесите одлуке. "Они су мјерило искрености", казао је Станић, обраћајући се Додику.

Он је тиме Додику, како нам је образложио, дао до знања да је Додикова погубна политика, куповине посланика из СДС и формирањем малих странака како би опстајао на власти, а то је радио и другима у мањем обиму.

У НСРС три посланичке групе, воде бивши функционери СДС-а, који су након прелазили СНСД-у и сада су предсједници мањих странака, Драган Чавић, Ненад Стевандић и Дарко Бањац.

У скупштинској сали су остали посланици већине, предвођени СНСД-ом. Од опозиционих посланика остао је Небојша Вукановић, накнадно су се појавили и Дарко Бабаљ и Томица Стојановић, сви из СДС-а.

(БН) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

БХЗ

10.12.2021 17:19

БХ је заједница Републике Српске и БХФ, а не и странаца и ОХРа са њима ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

10.12.2021 17:23

Браво добро си им рекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

спс напријед

10.12.2021 17:59

врло паметно и најпаметниеј реако Вукановиц више срба има у орузаних снага у компененти , него хрвата и босњака у орузнаним снагама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.12.2021 00:18

Срби морају у орузане снаге зато сто немају запослење у РС,једини нацин да се дојде до пара.

Name

Ре свима

11.12.2021 09:19

Ви сте све помијешали у оваквим оружаним снагама Срба има 21% а ако се узме руководни кадар тај проценат је мањи, каже човјек захтјев је легитиман али зашто и нешто констатује а шта ни он нема појма.Српска ће бити још самосталнија када небуде ових црвених а и ових квази политичара Тзв. доктора а и ових што прогресивно наступају са емотивним идејама “Бегић”.

Name

Ре

11.12.2021 01:45

Људи моји, знате ли колико свијета ради у државним институцијама, војсци и на крају у Федерацији ? Остаће људи без примања, а ми пара немамо. Зиви били па видјели

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

11.12.2021 20:52

Мииир зељуне !

ОДГОВОРИТЕ