Облачно и хладније вријеме, престанак падавина

Највише кише за 24 часа пало је у Херцеговини - у Билећи 74 литара по метру квадртаном, у Требињу 68 и Гацку 57 литара.

Босна и Херцеговина 10.12.2021 | 07:37
Облачно и хладније вријеме, престанак падавина

- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас се очекује облачно и хладније вријеме, а падавине ће у већини крајева престати.

Услова за нову кишу биће у ноћи на суботу, када се у већини предјела могу очекивати и сусњежица и снијег, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб сјеверни вјетар, потом претежно јужних смјерова.

Дневна температура ваздуха од један до шест, на југу до девет, а на планинама од минус један степен Целзијусов.

Јутрос је у већини крајева облачно, локално у централним и источним подручјима пада слаб снијег, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус шест, Мраковица минус три, Калиновик минус један, Дрвар, Гацко, Дринић, Мркоњић Град и Соколац нула, Приједор, Србац, Сребреница, Сарајево и Тузла један, Бањалука, Бијељина, Билећа, Нови Град и Рибник два, Добој и Зеница три, Вишеград, Рудо, а Требиње и Мостар четири степена Целзијусова.

Највише кише за 24 часа пало је у Херцеговини - у Билећи 74 литара по метру квадртаном, у Требињу 68 и Гацку 57 литара.

У Рудом, Вишеграду и Калиновику пало је између 20 и 30 литара, а испод 20 у Мркоњић Граду, Дринићу, Рибнику, Сокоцу, Шипову, Српцу и Бањалуци.

Мање од 10 литара кише по метру квадратном пало је у Приједору, Сребреници, Хан Пијеску, Добоју, Бијељини, Новом Граду и Мраковици.

На Хан Пијеску висина снијега је 23 центиметра, у Гацку 22, у Калиновику 20, на Сокоцу три, а у Мркоњић Граду један центиметар.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар