Породица уз жалбу приложила и доказе о болести Сарића

Породица полицијског генерала Горана Сарића предала је жалбу на одређивање притвора уз потребну документацију, те апеловала да му Суд БиХ омогући адекватно лијечење.

Република Српска 09.12.2021 | 16:11
Породица уз жалбу приложила и доказе о болести Сарића

Сарићев син Владимир рекао је на конфернцији за новинаре у Бијељини да се његов отац већ три године бори са опаком болешћу и да има 23 тумора, а да се Суд БиХ није обазирао на људскост већ му је одредио притвор.

"Синоћ кад смо се чули, још није био добио лијекове. Суд БиХ одлучује да ли ће он добити лијекове или не", навео је генералов син који вјерује да ће одговор на жалбу бити у посљедњим минутима рока.

Сарић је истакао да љекари његовог оца сматрају да је притвор врло штетан за његово здравље, да је Даница Грујучић навела да је то "убиство, ако остане у притвору", а слично мисли и стручњак Радмила Рашета.

Он је навео да његовог оцу ниједна уставнова у регији не може сама да лијечи, а камоли затвор, те пита Тужилаштво, Суд и све који учествују у том процесу да ли породици могу да гарантују његово здравље у притвору.

Владимир Сарић је подсјетио да је његов отац и претходних година на Суду и Тужилаштву БиХ, гдје му се судило за два дјела, доказао невиност и да је у тим процесима био на сваком рочишту.

Не жели да се осврће на дјело за које се генерал Сарић и остали ухапшни терете, јер је на Суду и Тужилаштву БиХ да то докажу, али истиче потребу да му се омогући адекватно лијечење.

Он је додао да се породица са њим први пут чула у уторак вече, 7. децембра, а да му је так јуче дозвољено да му се достави одјећа.

Предсједник Удружења ветарана четвртог одреда специјалне бригаде полиције Републике Српске Ратомир Драганић рекао да је срамна одлука Суда БиХ да геренралу одреди притвор и да му је тиме аутоматски пресуђено.

Он је додао да је Сарић и на посебном режиму исхране и да не може да једе храну из притворске јединице у Војовићима, па је позвао институције Српске и невладине одрганизације које је баве заштитом права грађана да апелују да се поништи рјешење о одређивању притвора и да га пусте кући.

Предсједник Борачке организације Бијељина Миодраг Стевановић рекао је да су генералу сарићу ускраћена најважнније животна права, да то борци нису заслужили и да се сви морају понашати одговорније према њима.

Припадници агенције Сипа ухапсили су 3. децембра на подручју Бијељине и Сокоца седам лица која су, према наводима Тужилаштва БиХ, осумњичена за убиство 22 особе бошњачке националности у Бијељини током 1992. године.

Суд БиХ одредио им је једномјесечни притвор.

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Бојан

09.12.2021 15:28

Срамота за суд и државу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

09.12.2021 16:57

Срамота зар ова власт не мозе да да гаранције за Сару?

Name

Глобал зитизен

09.12.2021 17:48

Срамота је убијати зене , дјецу и недузне . Такви јунаци нису наси они су отпад

Name

Ста је срамота?

09.12.2021 20:20

Срамота је то сто је тек послије 30 година ухапшен. Требао је бити већ 30 год или у затвору или под земљом, као и његове недужне жртве.

Name

Ре ста је срамота

10.12.2021 04:35

Срамота је осудјивати цовјека којег је суд ослободио у два монтирана судјења, јер нису могли лази претоцити у истину. Цовјек је цист јер се цасно борио против оних који су у његовом родном Коњицу убијали српске породице без милости и према дјеци.

Name

Докле Висе

10.12.2021 05:48

БиХ је малициозна творевина - сто је брзе распормирамо бице оздрављење брзе!

Name

Масала

09.12.2021 15:51

Шта апелујемо,ајмо специјалци пред суд и не долазити док га не пусте !!! Ипак је он нас генерал,дје си Лукац сад а сеф ти је био ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Управо тако

09.12.2021 19:32

Организовати протесте пред судом. Човјек има право на адекватно лијецење.

Name

Ре

10.12.2021 08:02

Наравно, протествоват него ста. Показати ко су ти хероји који убијају дјецу. Видио сам је те хероје

Name

Генерале

09.12.2021 16:42

Искрено ми је жао,тебе и породице.Ал изгледа да је боље да смо шверцовали и склонили дупе ,ко ова црвена багра.На нашу жалост сви преставници борачких удружења гледају своје,личне интересе.

ОДГОВОРИТЕ