Повучен Закон о експропријацији из Скупштине Србије

Влада Републике Србије је на вечерашњој седници донела одлуку да из скупштинске процедуре повуче Закон о експропријацији.

Република Српска 08.12.2021 | 16:42
Повучен Закон о експропријацији из Скупштине Србије

То се наводи у саопштењу Владе.

Влада Републике Србије направиће анализу да ли су неопходне измене и допуне Закона о експропријацији и, уколико се констатује да је Закон нужно променити, учиниће то уз широку јавну дебату у коју ће бити укључена стручна јавност, струковна удружења, представници привреде и цивилно друштво.

На истој седници, влада је предложила Народној скупштини измене и допуне Закона о референдуму и народној иницијативи, у члановима 7, 20, 43 и 44. Поменути чланови односе се на оверу потписа, представнике овлашћеног предлагача у органу за спровођење референдума и на рок за поновно расписивање референдума.

У предлогу владе укида се такса за оверу потписа, омогућава се да представници овлашћених предлагача буде део органа за спровођење референдума. Такође, према предлогу неће бити могуће расписати референдум о истом питању у року краћем од четири године као и да Скупштина Србије у року од четири године неће моћи да донесе одлуку другачију од оне која је потврђена на референдуму.

(Б92)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ако ако

08.12.2021 16:04

Тако и треба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недо

08.12.2021 16:10

Све мозе боље да се уради када "орла натјера зла година"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

08.12.2021 19:51

Браво за народ у Србији!

ОДГОВОРИТЕ