Реал Мадрид са Луком Јовићем надиграо Интер

Реал Мадрид је тријумфом над Интером 2:0 (1:0) на мадридском "Сантјаго Бернабеу" потврдио прво место у групи Д Лиге шампиона.

Фудбал 08.12.2021 | 07:28
Реал Мадрид са Луком Јовићем надиграо Интер

Оба тима иду у осмину финала елитног такмичења, док је Шериф још раније обезбедио прелазак у Лигу Европе са треће позиције, а њу осигурао у последњем колу ремијем против Шахтјора – 1:1 (1:0).

Српски нападач Лука Јовић је, после гола и асистенције против Реал Сосиједада, ове вечери добио шансу да од старта предводи напад "краљевског клуба".

Међутим, није био ефикасан као пре три дана. Имао је само један прави покушај, и то у првом полувремену, али није био прецизан.

Водећи гол на утакмици у Мадриду постигао је Тони Крос у 17. минуту када је у свом стилу, са око 25. метара левом ногом погодио доњи ћошак гола.

И касније је Реал стварао више шанси, али Винисијус Жуниор и Родриго нису били прецизни.

Интеру је била потребна победа за прво место у групи, али до ње није могао, посебно након 64. минута када је Николо Барела добио директан црвени картон.

Тријумф Реала у 79. минуту потврдио је Марко Асенсио за коначних 2:0. Он је само минут пре гола ушао на терен уместо српског репрезентативца Луке Јовића.

У оквиру исте групе Шахтјор је савладао Шериф у Кијеву и тако се утешном победом опростио од европских такмичења за текућу сезону.

Водећи гол на тој утакмици постигао је Фернандо у 42. минуту.

Шериф се пораза спасао у последњим минутима голом Николова.

(Б92 Фото:ЕПА-ЕФЕ/Цхема Моyа)

Коментари / 0

Оставите коментар