Издвајамо више новца за борце, пољопривреднике...

“Приједлогом нацрта буџета за 2022. годину у односу на изворни буџет предвиђена су већа издвајања новчаних средстава на одређеним буџетским позицијама односно по ресорним одјељењима и категоријама у износу од преко 5.000.000 КМ”, рекао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић. Петровић је додао да ће се поменути документ наћи на дневном реду сутрашње сједнице Скупштине града.

Република Српска 07.12.2021 | 15:31
Издвајамо више новца за борце, пољопривреднике...

"Новим приједлогом нацрта буџета за 2022. годину предвиђена су већа издвајања за борачку популацију. У односу на изворни буџет, Одјељење за борачко-инвалидску заштиту издвојиће додатних 211.000 КМ, рекао је градоначелник Бијељине.

“За стамбено збрињавање борачко-инвалидеске популације биће издвојено 85.000 КМ. Планирано је и повећање на позицији текуће помоћи за рјешавање стамбених питања и текуће једнократне помоћи борачкој категорији у износу од 60.000 КМ”.

Петровић је изразио наду да ће Градска управа, у сарадњи са другим институцијама које су кључ системског рјешења проблема те популације, дати допринос ријешавању, како је рекао, питања крова над главом.

“Надамо се да ће се извршити санација или адаптација постојећих лоших објеката у којима живе наши демобилисани борци, ратни војни инвалиди и чланови породица погинулих бораца”, истакао је Петровић.

Градоначелник Бијељине рекао је да су већа издвајања предвиђена и за пољопривреду, скоро 500.000 КМ, од којих 120.000 КМ за Аграрни фонд.

Одјељење за друштвене дјелатности своја издвајања ће повећати за још више од 300.000 КМ.

“Предвидјели смо веће износе и већи број стипендија које ће град дати студентима. Износ који се издваја за помоћ родитељима за новорођену бебу биће повећан за 100.000 КМ. 47.600 КМ више биће издвојено за субвенције за боравак дјеце у приватним вртићима.”, објашњава Петровић.

У Одјељење за друштвене дјелатности укључене су и нове буџетске позиције, а ради се о мјерама пронаталитетне политике. Предвиђен износ је 170.000 КМ.

“Повећани су издаци за породиљско одсуство који рефундира Фонд за здравствено осигурање и износ повећања је 50.000 КМ”, рекао је градоначелник Бијељине.

Планирано је и повећанаје износа средства за субвенције привредницима у износу од 160.000 КМ.

“Настављамо снажно у том духу да стварамо што бољи привредни амбијент и пословно окружење, те да из године у годину оправдавамо то што Бијељина има “бусинесс фриендлy” (бизнис френдли) сертификат. Желимо да се пред домаћим и иностраним инвеститорима покажемо у што бољем свјетлу”, наглашава Петровић.

Према Петровићевим ријечима, додатна новчана средства предвиђена су за улагање у стамбено-комуналне послове,просторно уређење, санацију објекта за збрињавање социјалних категорија, те културу и образовање.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Само ријеци хвале

07.12.2021 17:23

Свака ти цаст градонацелнице петровицу.само напријед . Вец сада се види да це бијељина бити најнапреднији град у РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

лбјава бн

08.12.2021 08:43

Гдје су те паре борцима