Претежно облачно и хладно вријеме са слабим мразом

- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ прије подне биће умјерено до претежно облачно и хладније вријеме, са слабим мразом, док се током дана очекује постепено смањење облачности и више сунчаних периода.

Босна и Херцеговина 07.12.2021 | 08:01
Претежно облачно и хладно вријеме са слабим мразом

На истоку ће током већег дијела дана бити претежно облачно, а на планинама повремено ће провијавати слаб снијег, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар претежно сјеверних смјерова, на југу умјерена до јака бура.

Дневна температура ваздуха од нула до пет, на југу до девет, у вишим предјелима од минус три степена Целзијусова.

Јутрос је у већини крајева облачно, а у централним, источним и сјевероисточним подручјима пада слаб снијег, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Најхладније је на Бјелашници гдје је температура пала на десет степени испод нуле колико је измјерено у 7.00 часова.

У исто вријеме у осталим мјестима измјерено је: Хан Пијесак минус пет степени, Чемерно минус четири, Калиновик, Мраковица и Соколац минус три, Невесиње минус два, Бањалука, Сарајево, Градишка, Дринић, Нови Град, Приједор и Србац минус један, Гацко, Тузла, Мркоњић Град, Рудо и Сребреница нула, Дрвар, Бијељина, Вишеград, Зеница, Рибник, Фоча и Шипово један, Добој два, Билећа и Требиње четири, Мостар шест и Неум седам степена Целзијусова.

Висина снијега на Хан Пијеску јутрос је 29 центиметара, затим на Чемерну 18, на Сокоцу осам, у Сребреници и Калиновику по пет, а у Рудом два центиметра. 

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар