Побједа кошаркаша Црвене Звезде против Цибоне

Кошаркаши Црвене звезде побиједили су вечерас Цибону 86:72 у 10. колу АБА лиге у хали "Александар Николић".

Спорт 06.12.2021 | 21:11
Побједа кошаркаша Црвене Звезде против Цибоне

Звезда је послије велике борбе сломила отпор гостију из Загреба и дошла је до деветог тријумфа у регионалном такмичењу, док Цибона послије овог кола има по пет пораза и побиједа.

Најефикаснији у побједничком тиму био је Никола Калинић са 15 поена, Остин Холинс је додао 13, Никола Ивановић је убацио један поен више, док је Огњен Добрић стао на12 кошева.

У тиму Цибоне најбољу ролу имао је Роко Пркачин са 16 поена и четири скока.

Звезда је одлично почела меч серијом 5:0 и више од четри минута није дозволила ривалу да постигне кош.

Дуго се Цибона мучила да пронађе пут до обруча, али када је то учинила ушла је у серију од поена и повела 12:8, а до краја дионице задржала је предност и у других 10 минута ушла је резултатом 17:15.

Домаћини су одмах на почетку друге четвртине вратили меч у егал, а убрзо је услиједила серије од 14:0 којом су црвеноо-бели потпуно преузели контролу меча и дошли на двоцифрену разлику (32:21). Изабраници Владимира Јовановића успјели су да се консолидују у финишу полувремена, али је Звезда на одмор отишла са вишком од девет поена.

Након паузе гости из Загреба брзо су истопили предност ривала и пришли на 43:40, али је Звезда поново убацила свој мод, одбила је налет ривала и дошла до плус 12. Није се Цибона предавала, покушавала је што више да смањи разлику, али све што је успјела јесте да у посљедњих минута уђе са минусом девет поена (63:54).

Средином одлучујућег периода Звезда ишла је на 16 поена предност и дјеловало је да су изабраници Дејана Радоњића коначно преломили меч, али је Цибона и даље пријетила и смањивала разлику. На крају је та двоцифрена разлика била недостижна за гостујућу екипу и Звезда је славила са 86:72.

Меч између кошаркаша Звезде и Цибоне почео је минутом ћутања за Стевана Јеловца, који је јуче преминуо у 32. години од посљедица можданог удара.

(Тањуг  Фото:Старспорт)

Коментари / 0

Оставите коментар