Кривична пријава против браће који "држе" град у мраку

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић рекао је да је поднесена кривична пријава против одговорних лица у фирми "Елмонт", јер је, тврди, блокирано одржавање јавне расвјете у граду.

Република Српска 06.12.2021 | 13:50
Кривична пријава против браће који "држе" град у мраку

У питању су браћа Драгиша и Славиша Савич, који блокирају јавне набавке за одржавање јавне расвјете.

Драгиша Савић је директор "Елмонта", а његов брат Славиша радник Градске управе Бијељина.

Он је рекао да су то људи који намјештају јавне тендере и на тај начин чине штету грађанима.

"Предузеће „Елмонт“ је поднијело жалбу на тендерску документацију ван законског рока и понудило економски неодрживу ниску цијену. Због неприхватања тих услова поступак је упућен Канцеларији за жалбе за јавне набавке у Бањалуци, рекао је градоначелник Бијељине и поручио да
неће попустити на притиске.

- Сваки грађанин који види угашену сијалицу која не може да се замијени, линију уличне расвјете која не може да се одржава онда је одговор јасан да су одговорна ова лица, јер ометају поступак јавне набавке, рекао је Петровић и показао фотографије Драгише и Славише Савића.

Та лица су, навео је Петровић, учестовала у намјештању тендера и у прошлом сазиву градске управе.

- Славиша Савић истовремено прима војну пензију и прима плату у градској управи. Он ј његов брат су навикли да фирма Елмонт буде близак сарадник градске управе, да са неприродно ниским понудама учествују на тендерима, а онда послије да се цијене невјероватно увећавају. Томе је дошао крај, рекао је Петровић.

Градоначелник Петровић је истакао да ово није први пут да је блокада јавних набавки  и тврди да су ти удари политички мотивисани.

"Ти људи не чине штету градоначелнику, већ грађанима, истакао је Петровић.

- Навикли су они у претходном периоду да краду у том мраку, да се преко обесправљеног народа узимају новац аз личне интересе, да се богате, да
богатре своје банковне рачуне, а да се све то ради под велом тајни, да то ради под велом у мраку. Сада палимо свјетла на све јавне набавке и на
све уговоре који су се реализовали у претходном периоду. Објавићемо све јавне набавке са наведеном фирмом као што смо то и данас урадили,
рекао је Петровић.

Градоначелник Бијељине је навео да због блокаде тендера за одржавање јавне расвјете, под знаком питања и новогодишње украшавање града, али да, како је навео, неће одустати од тога да се спријечи несавјесно узимање новца од грађана Бијељине. 

(БН) 

Коментари / 34

Оставите коментар
Name

Браво

06.12.2021 13:04

Браво! Коначно неко да види да је град у мраку! Народ ваљда апатичан, али и неодговоран, не гледа даље од свог носа и дура све. А све ово ми плаћамо...и јоше треба да гинемо у центру града због мрака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.12.2021 15:29

Све лоповлук, као и онај борацкој сто је замијенио овог десног.

Name

Ре

06.12.2021 19:09

Само по закону градонацелнице

Name

Дијагноза

06.12.2021 13:18

Тај дебели је у норачкој неки ко функционер и прима плату а цијели дан сједи у Ланчу. Све то треба мотком у прдекану отјерати. Има их доста, објесили се о буџет ко трутови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.12.2021 13:30

Одох сад у Лоунге да га тразим

Name

Ре-ре

06.12.2021 13:49

Наћи ћеш их стотину, само се домунђавају, муљају и шмекеришу. Бљак

Name

МЕНАГЕР

06.12.2021 13:23

Овај цовек сути и ради оно за ста га је народ бирао Ниста паркици и мостици Који је проблем и да град не буде освјетљен за новогодисње празнике Па да не буде и следеце године у цему је проблем Само да се уради оно ста је народ тразио његовим избором за градонацелника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.12.2021 13:41

Јаране, није проблем неосвјетљености за новогодишње празнике. Мајку му, нисмо слијепи мишеви! Зар мислиш да заслужујемо да смо за новогодишње празнике освјетљени? Да ли је по теби у реду да бауљамо по мраку? Гдје живиш? Погледај увече колико бандера ради и каква је расвјета. Упали ауто после 18,00 часова и крени да се возаш по граду. Онда суди.

Name

НАРОДЕ ХАЈМО НА УЛИЦЕ

06.12.2021 13:29

НАРОДЕ ХАЈМО НА УЛИЦЕ.. ДОДИГ ФУКАРА ОН ЦЕ УНИШТИТИ И РС И НАРОД ЗБОГ ТОГА СТО ГУБИ СВЕ.. ОН ЈЕ ДЗУКЕЛА СПРЕМАН ДА ПО УБИЈА НАРОД САМО ДА ОН ОСТАНЕ НА ВЛАСТИ.. ТО ЈЕ БОЛЕСНИК.. И ОН И ЊЕГОВА ДЈЕЦА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одузми

06.12.2021 13:31

Одузми бреали све то је једино исправно он има војну пензију а борци немају ста да једу како га не одведоше мало са оним 7 сто су одвели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зизи

06.12.2021 13:40

Зар је могуце де двојица зајебавају град од 140.000 становника. Ма њих треба истјерати на улицу. Какве функције и посао. Нек се сналазе као и други напацени народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.12.2021 13:54

Никога они не зајебавају, само слијепо извршавају наредбе врховног вође. Они само лијепо живе од свог посла, већина лове иде на рачун хунте. Одакле вам идеја да некога интересују, Грађани, Становници, како већ...

Name

Татар

06.12.2021 14:03

Драги Љубиша помети ту багру шта их милујес мислиш да би они тако с тобом

Name

Трн

06.12.2021 13:41

Браво Петровић!!!улица Његошева која се протеже од фонд пиа до градске управе је у мраку. Још таквих има који узимају новац од градјана и троше га.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јами

06.12.2021 14:05

Јос мало па це Вукан за министра полиције или правде онда це бити избјеглиство у Москву ,Нови Сад ,Београ за бар 100 најбогатији породица у Републици Српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.12.2021 14:23

Не треба избјеглиштво, него одузимање имовине. Чуј, избјеглиштво. Лијепо ти то замисли. Похарај и утеци?

Name

Бане

06.12.2021 14:15

Па не би могли ометати да је тендер регуларан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.12.2021 16:00

Мицини лопови су навикли само красти.

Name

Ех

06.12.2021 14:18

Па гдје нема лопова у РС јер нема закона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данијел Периц РСС

06.12.2021 14:32

Ја сам први указао на мрак и расвјету у граду. Драго ми је да си то прихватио Градоначелниче и да си почео да се бавиш тим проблемом. Прије пар дана смо то публиковали у Његошевој улици. Почни те решавати те ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.12.2021 17:30

Јел то онај сто је за себе и оца узео подстицај?

Name

закључак

06.12.2021 14:43

Градоначелник је савршено у праву кад говори о муљажама у јавним набавкама. Оно што ме буни је чињеница да је окружен истим људима , осим господина Арсеновића, који су и у претходном периоду били на битним функцијама у градској управи, кад се дешавао криминал, почев од ревизора, па до Одјељења за јавне набавке.Моје питање за Градоначелника : Зашто се не ослободите људи који су "титрали" Мићи , затварали очи пред незаконитошћу и сад су и вама врло блиски ? Да ли заиста мислите да можете да се ослоните на такве преливоде ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

07.12.2021 06:33

Зато што је и овај градоначелник лопужа а само глумата како је поштен а још више краде.

Name

Ре:Закљуцак

07.12.2021 09:43

Друже не може од Додикових. Јер да би промијенио нацелнике одјељења мора добити сагласност Скупстине а тамо је већина Додикова која неће да гласа. Тако да Скупстина врси опструкције са жељом да Градска управа и Градонацелник не ураде много и да народ ( као сада Ти) каже види не раде ништа. То ради и Скупстина у БЛ јер и тамо Додикови цине већину. Овде је јасно да играчи резима Додиковог опструису јавне набавке јер један брат сједи у кафицу и објављује набавке а други иде на тендер са ( безнацајном) фирмом и намјеста греске да се тендери русе и понављају. Ми градјани смо криви јер смо на изборима локалним гласали само за градонацелника а нисмо и за Скупстину тј. Опозицију. Зато на општим изборима идуце године памет у главу и сви за Опозицију да се кутариисемо ове хоботнице мафијашке и лактаског кабадахије.

Name

Браво

06.12.2021 15:00

Свака цаст за ово. Не знам ста друго реци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопове

06.12.2021 15:45

Само под кривицну!

ОДГОВОРИТЕ
Name

стеван

06.12.2021 17:48

Од почетка свог мандата, господин Петровић ми улива апсолутно повјерење, јер је јасно да се ради о особи која је сасвим другачија од осталих политичара.Од старта указује на бројне незаконитости, бори се да их санкционише и тај добри човјек , баш зато што је различит, мени се допада. Једина примједба коју имам је што су му савјетници људи који су били врло блиски претходном градоначелнику, па ми не уливају повјерење ни поштењем, а ни стручношћу.Наш Градоначелник заслужује много квалитетније особе за савјетнике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан за стеван

07.12.2021 06:38

И ја сам тако мислио на почетку а сада видим да је обични кретен зато што умјесто да пусти да Канцеларија за жалбе у вези тендера као надлежна институција уради свој посао по закону он објављује јавно фотографије људи као да су на потјерницама. Шта ћемо кад га људи због тога туже па град Бијељина буде морао из буџета платити накнаду штете ? Видјећемо Стеване да ли ћеш тада говорити да ти он улива повјерење или ћеш се разочарати што ће бити по свој прилици.

Name

Ре:Милан за Стеван

07.12.2021 09:58

Шта ти мислиш да канцеларију за жалбе боли много за БН? Они пониште тендер а ова двојица иду поново са игром а вријеме иде и сијалице се гасе. Зато је добар потез градонацелника да их публикује јавно да народ схвати о чему се ради. Истина је да су Мицини играчи још ту и да роваре гдје год могу уз додине играче у Скупстини са жељом да теби, мени и свима нама у БН огаде Градонацелника. Имамо ми посла са удруженим злоцинацким подухватом опстанка на власти СНСД по сваку цијену а за градјане њих бас брига. Паре,корупција,сисање буџета, крадје на тендерима, полтронисање, извлачење пара из дрзавних фирми, трошење на апартмане по Златибору и БГ, дизање кредита немилице имају подршку великог и малог Баје. За њих су градјани, борци, пензионери обицна колатерална греска.

Name

Милан за Ре. Милан за Стеван

07.12.2021 11:45

Како сте испричали како се спроводи тендер за сијалице у Бијељини то јасно говори да постоји удружени злочиначки подухват управо у градској управи у Бијељини јер градска управа расписује тендер за одржавање градске уличне расвјете. На челу градске управе стоји градоначелник што значи да он стоји из УЗП-а у граду Бијељина.

Name

Брацо ето Сипе

06.12.2021 21:00

Капа доле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маxо

06.12.2021 21:38

Па нека град запосли 2 електрицара и.мијењају сијалице неписе нигдје да град то немозе сам да ради без фирме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Струја

06.12.2021 22:01

Елмот И Драгиша Савић су бјелосвјетски преваранти И варалице...Ту нема И "Ф" од фирме...Главна специјалност њихова је учешће на свим тендерима И послије тога тражење И узимање процента од осталих фирми да одустане од тендера...Сигурно није ту успио у Бијељини И ето шта се деси....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напон

07.12.2021 11:43

Баш тако, тачно И прецизно речено...