Вељини сарадници нуде сарадњу за повољнији статус

Двојица припадника криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића понудила су сарадњу Тужилаштву за организовани криминал (ТОК) у замену за повољнији статус.

Србија 04.12.2021 | 10:51
Вељини сарадници нуде сарадњу за повољнији статус

Они су на добром путу да постану сведоци-окривљени, који ће, поред Бојана Хрватина, допринети да се расветле још нека убиства, па би због сарадње могли да рачунају на блажу казну, незванично сазнају Новости.

Поред истраге седам убистава, полиција и тужилаштво су захваљујући спремности ове двојице на прагу да расветле и ликвидацију Александра Халабрина (25). До сада су прикупљени докази за отмицу и зверска убиства Николе Митића, Горана Михајловића, Горана Величковића Гоксија, Александра Глигоријевића Пукија, Здравка Радојевића, Лазара Вукићевића и Милана Љепоје.

- Поред сведочења ових оптужених, дошло се и до материјалних трагова, поред осталог, и посредством међународне правне помоћи. Очекујемо да нам ускоро стигне нови "контингент" монструозних фотографија, које су чланови групе размењивали посредством "Скај" апликације. Оне су сачуване на заштићеној платформи, која је отворена - наводи саговорник близак истрази.

Ускоро би, поред Халабрина, могла да се расветли и судбина несталог Мирка Којића, инвеститора са Звездаре и кума Марка Миљковића. Он је, како се сумња, једна од првих жртава ове криминалне екипе. Којић се са Беливуком и Миљковићем нашао и на оптужници за убиство Властимира Милошевића, такође Миљковићевог кума, јануара 2017. године, али су сва тројица одлуком суда, и уз обилату помоћ одређених структура из тадашњег врха МУП Србије, правоснажно ослобођени кривице.

Специјални државни тужилац Црне Горе Миливоје Катнић и његов најближи сарадник Саша Чађеновић по повратку из Београда наставили су истрагу против Вељка Беливука, Марка Миљковића, Небојше Јанковића и Радоја Живковића, осумњичених за тежак злочин. Они се терете да су у насељу код Спужа убили Дамира Хоџића и Адиса Спахића, а киднаповали Мила Радуловића Капетана. Тројица осумњичених, осим Живковића, који је у бекству, негирала су дело и одбила да одговарају на питања тужиоца.

(Новости  Фото: Стефан Стојановић МОНДО, Ана Паунковић)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

04.12.2021 13:44

Јел скраценица ТИК ТОК?

ОДГОВОРИТЕ