Си честитао јубилеј: 80 година од почетка рада Кинеске народне радиодифузије према иностранству

Генерални секретар Централног комитета Комунистичке партије Кине (КПК), кинески председник и председник Централне војне комисије Си Ђинпинг је Кинеској медијској групи упутио писмо честитку поводом јубилеја осамдесетогодишњице почетка рада Кинеске народне радиодифузије према иностранству.

Свијет 04.12.2021 | 08:54
Си честитао јубилеј: 80 година од почетка рада Кинеске народне радиодифузије према иностранству

Си је у писму рекао да је у протеклих 80 година, под руководством КПК-а, Кинеска народна радиодифузија према иностранству пренела славну традицију, да никада не заборавља првобитну мисију, да је објављивала предлоге КПК-а, свеобухватно рекламирала развој Кине и активно причала кинеске приче и ширила глас Кине.

Си је нагласио да се нада да ц́е Кинеска медијска група наставити да даље иновира и јача изградњу међународних комуникационих способности, ствара нове мејнстрим медије светске класе са јаким вођством, комуникацијском снагом и утицајем, као и да ће давати већи допринос за остварење кинеског сна о великом подмлађивању кинеске нације и промовисању изградње заједнице са заједничком будуц́ношц́у за човечанство.

Пре осамдесет година, 30. децембра 1940. године, емитован је програм на јапанском језику прве радио станице коју је створила Комунистичка партија Кине (КПК) под именом КСНЦР (Нови кинески радио). Кинеска медијска група данас користи 44 језика за међународну комуникацију.

Припремио: Луо Ћи

Коментари / 0

Оставите коментар