Сребреница није исто што су Холокауст и Јасеновац

Хрватски председник Зоран Милановиц́, који се нашао на мети критика Бошњака и дела хрватске јавности због, како кажу, релативизације Сребренице.

Регион 03.12.2021 | 18:30
Сребреница није исто што су Холокауст и Јасеновац

Наиме, он је поновио да Сребреница није исто што су Холокауст и Јасеновац.

"То је тежак злочин с елементима геноцида, то је рекао и суд, али ниједан суд не може бити Свето писмо. Неким људима је то добро легло, неким људима или нељудима то није добро легло. Пет хиљада или осам хиљада људи или 80.000 људи није исто. Није исто догађа ли се у гасним коморама или се догађа с мачетама. Не знам коме би таква моја изјава могла да шкоди", упитао је Милановиц́ на конференцији за новинаре.

Истакао је да у његовој изјави нема ничег погрешног и констатовао да свака његова критика у БиХ наилази на исте реакције, објавио је портал "Индекс".

"Ја нисам ментор (Драгану) Човиц́у, реалност је да је он тамо представник. Испада да ХДЗ и СДА тамо имају монопол на бошњаштво и хрватство и тако то можда и јесте у БиХ. Изетбеговиц́ није толико представник Бошњака колики је Човиц́ представник Хрвата. Туђман је исти као Милошевиц́, наши генерали су исти као Младиц́ и Караџиц́, то је сулудо", рекао је хрватски председник.

(Тањуг) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Босанац

03.12.2021 20:05

а "олуја" је била чисти геноцид над недужним и некада конститутивним српским народом у Хрватској

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако

04.12.2021 06:17

Браво!!! Једини објективан политичар.

ОДГОВОРИТЕ