Од понедјељка важе нова правила за улазак у САД

Стручњаци кажу да ће број случајева Ковид-19 наставити да расте у седмицама које су пред нама и ове зиме, рекао је Бајден

Свијет 03.12.2021 | 08:41
Од понедјељка важе нова правила за улазак у САД

Нови, строжи захтјеви администарације америчког предсједника Џоа Бајдена за тестирање на Цовид-19 за све путнике који долазе у Сједињене Америчке Државе ступит ће на снагу у понедјељак, рекао је званичник администрације за ЦНН.

Нова правила захтјеваће да сваки путник који лети у САД из друге земље буде негативан један дан прије поласка, мијењајући правила која су дозвољавала долазним путницима да се тестирају до три дана прије уласка у земљу.

“Морамо бити спремни”

Ново правило америчких центара за контролу и превенцију болести ступиће на снагу у понедјељак у 00. 01 сати по источном времену.

Промјена политике, коју је предсједник Бајден најавио у четвртак, заједно са низом нових корака у борби против Цовида-19 ове зиме, наглашава потенцијалну пријетњу коју представља новооткривена варијанта омикрон. Научници још раде на утврђивању колико је ова варијанта преносива, колико болесна узрокује људе и колико добро постојеће вакцине дјелују против ње.

– Стручњаци кажу да ће број случајева Цовид-19 наставити да расте у седмицама које су пред нама и ове зиме. Дакле, морамо бити спремни – рекао је Бајден.

Сваки страни држављанин који путује у САД мора бити потпуно вакцинисан, иако и даље не постоји услов вакцинације за америчке држављане који путују авионом, било глобално или домаће. Бијела кућа је раније саопштила да захтјев за вакцином за домаћа путовања остаје на столу као опција за будућност.

Забрана путовања

САД су у понедјељак забраниле сва путовања из Јужне Африке и седам сусједних земаља, с изузетком америчких држављана и легалних сталних становника, који морају бити негативни да би ушли у САД, али не након што стигну. Упитан у уторак колико дуго ће тренутна ограничења путовања остати на снази, Биден је рекао:

– Па, то некако зависи. Иде се из седмице у седмицу, да утврдимо шта нам је потребно и какво је стање. У наредних неколико седмица ћемо научити много више о смртоносности овог вируса, о томе колико је ширења, о томе да ли оно што имамо то може контролисати, и слично.

Здравствени званичници позивају људе да се вакцинишу против корона вируса или да добију допунску вакцину ако испуњавају услове. Других мјера као што су маске, прање руку, физичко дистанцирање и провјетравање простора и даље се треба придржавати.

(Аваз  Фото:Аваз))

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мрмак

03.12.2021 09:37

А Биден вакцинисан дестилованом водом

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

03.12.2021 12:25

хахахаха сви су они вакцинисани лазно, али нема везе Бог це их у главу пелцовати.

Name

Далеко им куца

03.12.2021 16:39

Од насе.све це се ово стрмоглавити једног дана. Ко презиви прицат це.

ОДГОВОРИТЕ