"Као да смо пали с Марса, па не знамо шта се овдје дешава" (ВИДЕО)

„Представници међунардне заједнице су дошли и рекли да ће бити санкције ако донесу закон о војсци и ако врате војску. Они су кукавице и чим испадне проблем бјеже под сто, а када треба да се глуми србенда онда се ударају у прса“

Република Српска 02.12.2021 | 22:32
"Као да смо пали с Марса, па не знамо шта се овдје дешава" (ВИДЕО)

Најављена посебна сједница Народне скупштине Републике Српске биће ко зна која по реду капитуалација Милорада Додика који се препао странаца и повукао, рекао је посланик у НС Републике Српске Небојша Вукановић у емисији "Пулс" БН телевизије.

Он је нагласио да Додику није стигла ни за њега очекивана подршка од предсједника Русије Владимира Путина.

Вукановић тврди да се Додик уплашио и повукао након разговора са представницима међународне заједнице.

„Представници међунардне заједнице су дошли и рекли да ће бити санкције ако донесу закон о војсци и ако врате војску. Они су кукавице и чим испадне проблем бјеже под сто, а када треба да се глуми србенда онда се ударају у прса“

Тако да нових закона, каже он, неће ни бити, већ само информације.

"Као да смо ми пали с Марса, па не знамо шта се овдје дешавало 20 година, па ће нас они информисати. Обавезаће Владу да за шест мјесеци донесе нове законе. Сада нема закона који су најављени. То је његова нова капитулација, ко зна која у низу“, казао је Вукановић.

Нема ни подршке.

„Има ли након састанка с Путином да је Путин рекао да подржава Републику Српску, нема! Је ли му Вучић јасно рекао да подржава дејтонску БиХ. Нема
подршке никога“, категоричан је Вукановић.

Он каже да промјена изборног закона много зависи од међународне заједнице.

„Рејтинг овог човјека коме име не желим да спомињем (Додик) који је данас био у Москви, па је ишао у Будимпешту, у Загреб ... је нула. Он свака два дана иде на своје телевизије РТРС, АТВ, РТЛ, али је рејтинг нула. Кључно је да одбранимо кутије и да ли ће странци дати сламку спаса Додику и овој црној тројци. Нема разлике између њега, Бакира и Човића. Дајте нам скенере, отиске прстију и камере. То би мотивисало људе да гласају. Ако буде регуларно гласање, 70 одсто гласова ће да
добије опозиција.“

Вукановић наводи да није за једну опозициону листу јер је увјерен да засебне листе доносе више мандата у Скупштини.

Што се тича кандидата за највише двије функције, он каже да је договор опозиције да то буду они који највише уживају повјерења код народа.

"То је врло изазовно и врло одговорно. Ако прођу они прошла је сва опозиција, ако падну они, пали смо сви. Народ нема прилику за поправни. Немојте мислити да је ово лака борба. Видите с ким имамо посла. Многи су изгубили главу у борби против овог режима“, рекао је Вукановић.

За Вукановића идеално вријеме за објављивање кандидата за предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ је прољеће.

Он тврди да је за опоравак Српске кључна била изборна 2014, али да и данас није касно да се систем успостави. Вукановић наглашава да ће само један праведно расподјељен републички буџет вратити наду сви обесправљеним грађанима Српске.

БН

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Вукан предсједник

02.12.2021 23:14

Вукане краљу, ти си прави Србин који воли свој народ и постује друге. Зив био и здрав 100 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

03.12.2021 07:13

Санкције су једна опција. Тужан сам што се о томе треба причати. Наглашавам да се не ради о једној особи, појединцу, него о систему. Не треба да плате грађани нпр. Републике Српске цијену тога, него санкције треба да се тичу оних који желе и који су одговорни за бојкот државе и траже сецесију. Не санкционише се једно друштво, него они који су одговорни, а санкције могу бити у форми нпр. да се замрзне њихова имовина, казао је Ротх.

Name

Тито

03.12.2021 10:31

Ха ха ха, шашави Вукан и његових седам следбеник ретардираних.

Name

Ето ти

02.12.2021 23:59

Вукан ће бити нови Министар полиције, Тривиц предсједница РС, Радовић премијер. И бог те веселио. Опозиција ће побиједити на Изборима али се неће ништа десити садасњим кадровима и они остају да краду даље само мало мање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невесиње

03.12.2021 01:18

То вукане брате. Једини си ти свјетло на крају тунела.

Name

борац

03.12.2021 05:16

Ако та тројка продје све це бити другације али народ се пласи да це изгубити привилегије које има од садасње власти макар оне биле и мале.

Name

Јелена

03.12.2021 03:28

Подршка за Вукана,Јелену,Радовица и сву опозицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рада Мајкиц

03.12.2021 06:33

Проблем је тај сто нас воде, савјетују и оцјењују углавном особе са из криминалног миљеа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.12.2021 09:29

Вукановић је момак са својом причом океј , али према пљачки СНСД свега у РС,тешко да икада изађемо нормални ради бурлини жестоки криминалаца у свему на исправан колосијек у РС.

Name

Бака

03.12.2021 07:48

Подршка Вукану до неба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

03.12.2021 08:15

Цјелокупна опозицијо комплет натод зна где је заристе проблема.Молим вас напрегните све снаге скидајте тог цовека са свих позиција до прољеца је јос дуго и он нам на било којој позицији мозе нанијети несагледиву стету.

Name

Даница

03.12.2021 07:54

Вукановићу, као прво, храбри човјече!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

03.12.2021 08:14

Јасно ми је ста господин Вукан говори, и вјерујем да је тако, али бих волио да цујем планове и програм њега и странке коју заступа ако додју ја власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Попов

03.12.2021 08:52

Знао сам да је п... а тај Додик и на крају се потврдило!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све би

03.12.2021 08:53

То било лијепо и тако како ви казете да није Ескобара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

03.12.2021 10:50

Ста казе Несиц на то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта нас брига

03.12.2021 11:03

Шта он каже. Ми гледамо само нашу БН.