Индијац изградио кућу у облику реплике Таџ Махала!

Један Индијац одао је почаст својој супрузи са којом је 27 година тако што је саградио куц́у у облику минијатурне реплике легендарног светски познатог Таџ Махала

Занимљивости 02.12.2021 | 15:26
Индијац изградио кућу у облику реплике Таџ Махала!

Ананд Пракаш Чукси (52) из Буранпура рекао је новинским медијима да су биле потребне три године да се заврши изградња куц́е у Мађа Прадешу коју је саградио као поклон својој супрузи Мањуши (48).

“То је био поклон за моју жену, али и за град и његове људе”, рекао је Цхоуксеи за ББЦ.

Реплика господина Чуксија – смештена дубоко у његовом пространом имању од 50 јутара, који укључује болницу, такође привлачи стално нове посетиоце.

“Људи ходају по травњаку и фотографишу Многи људи су такође почели да снимају пред венчање овде. Не спречавам их јер у нашем граду смо једна тесна заједница у којој свако сваког познаје. Дакле, моја куц́а је отворена за све”, додао је господин Чукси.

Куц́а се састоји од две главне спавац́е собе које се налазе на два одвојена спрата. Такође има библиотеку и собу за медитацију (коју је желела и његова супруга) У салону се могу видети мермерни стубови, закривљено степениште и позлац́ени плафон.

Иако је Таџ Махал био највец́а инспирација, господин Чукси је рекао да ентеријер није стриктно исламског дизајна, вец́ је прожет савременим утицајима, што је видљиво из избора софа и завеса.

Он је рекао да је дизајн куц́е, чија је изградња коштала око 260.000 долара, заснован на Таџ Махалу, маузолеју из 17. века у Агри који је постао светски позната знаменитост.

Цхоуксеy је рекао да је првобитно желео да његова реплика Таџ Махала буде висока 24 метра али је наишао на локалне власти и смањио своје планове да куц́а остане висока 8,80 метара. Укупна површина куће је 743 метра квадратна.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар