Мрка ће бити сахрањен у Алеји заслужних грађана и то поред овог певача!

Почасни председник Социјалистичке партије Србије Милутин Мркоњић, који ће прекосутра бити сахрањен у Алеји заслужних грађана на београдском Новом гробљу, почиваће недалеко од свог вишедеценијског пријатеља, певача Шабана Шаулића.

Магазин 01.12.2021 | 17:22
Мрка ће бити сахрањен у Алеји заслужних грађана и то поред овог певача!

Како пресноси Објектив, гробно место у које ће бити положен сандук са телом Милутина Мркоњића налази се свега неколико метара од гроба краљ народне музике. Иначе, Мркоњић ће бити сахрањен одмах поред бившег партијског друга и некадашњег председника Председништва СФРЈ Борисава Јовића. У истом том реду, а поред Јовића, налази се гроб убијеног политичара са Косова и Метохије ‒ Оливера Ивановића.

 
Šaban Šaulić, Milutin Mrkonjić <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ЗОРАНА ЈЕВТИЋ, ВЛАДИМИР ШПОРЧИЋ

У делу Алеје заслужних грађана, где почива Шаулић, а где ће од сутра почивати и Мркоњић, сахрањени су и глумци Небојша Глоговац и Милорад Мандић Манда, као и легендарни певач народне музике Предраг Цуне Гојковић.

Дубоко и искрено пријатељство Мркоњића са свим члановима породице Шаулић надалеко је познато српској јавности. Захваљујући управо том пријатељству, Мркоњић је упознао певачицу Ану Бекуту, жену са којом је провео последњих десет година живота.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2021/10/09/18/2748073_0602-дадо-дјилас_фф.јпг?вер=1638344757" алт="алеја заслужних грађана" /> <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: КУРИР

– Када сам угледао Ану на Шабановом концерту, нисам знао ко је она. Пре тога сам упознао многе њене колегинице попут Цеце, Снежане Ђуришић, Лепе Брене, такав ми је посао, стално смо се ми политичари сретали са певачким звездама, али ја са њом нисам. Она је била у нашој близини, а ја сам упитао Шабана једино да ли пева "Златиборске зоре”, иначе заиста нисам знао ко је она – присећао се Мрка у једном од интервјуа.

– На забави после Шабановог концерта Ани сам наручио једну песму и дао јој бакшиш, а она ми поручила да скинем бурму. Одговорио сам јој: "Скинућу, ако ми вратиш паре”, што она, наравно, није урадила. Томе се сви слатко смејемо и дан-данас! Важили су за један од најскладнијих парова на домаћој јавној сцени иако се он званично никада није развео од супруге Драгане Даше Мркоњић.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2021/11/19/13/2798007_вибер-слика-20211119-131740165_фф.јпг?вер=1638344797" алт="Ана Бекута, Милутин Мркоњић" /> <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ПРИВАТНА АРХИВА

(курир.рс/објектив.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар