Породица Гучи прети тужбом продуцентима филма "Гучијеви"

Породица Гучи одлучила је да тужи продукцију филма "Хоусе оф Гуцци" због портретирања чланова њихове породице у новом филму Ридлија Скота, а посебно због представљања Патриције Ређани као жртве.

Забава 30.11.2021 | 22:22
Породица Гучи прети тужбом продуцентима филма "Гучијеви"

С обзиром да су у филму чланови породице Гучи описани као насилници, неуки и неосетљиви, наследници Алда Гучија (кога у филму глуми Ал Паћино) тврде да се челници филма нису унапред консултовали са њима, нити довољно информисали.

 - Ово је изузетно болно са људске тачке гледишта и увреда за наслеђе на којем је данас изграђен бренд - наводи се у саопштењу, које је објавила италијанска телевизијска служба АНСА.

Промо / Тарамоунт филм
 

Како је Патриција Ређани, коју у филму глуми Лејди Гага, провела 16 година у затвору због планирања убиства бившег супруга и некадашњег шефа модне компаније, Мауриција Гучија, породица је посебно погођена што је она представљена као жртва упркос чињеници да је била осуђена као подстрекач убиства.

Представљање Ређани као жртве која је покушавала да преживи у мушкој и мачо корпоративној култури још је непријатније, наводи се у саопштењу.

Не само у филму, овај саосећајни приказ Патриције протеже се и на изјаве чланова глумачке екипе, навели су Гучијеви наследници у својој изјави, а како се наставља се у саопштењу, породица Гучи задржава право да предузме сваку иницијативу да заштити своје име и имиџ.

Профимедиа
 

Подсећања ради, Лејди Гага навела је да не жели да подржава "злочинце", али да свакако жели да ода почаст женама које су кроз историју постале експерти за преживљавање.

(24седам.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар