У Српској заражене 223 особе, више преминулих него јуче

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа извршено је тестирање 663 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 223 особе, а пријављено је 18 смртних случајева.

Република Српска 30.11.2021 | 11:36
У Српској заражене 223 особе, више преминулих него јуче

Када су у питању новообољели, ради се о 20 мушкарца и 20 жена, од којих је 39 млађе, 122 средње и 62 старије животне доби.

"Према мјесту пребивалишта, 79 особа је из Бањалуке, 30 из Бијељине, 26 из Требиња, 24 из Козарске Дубице, 15 из Добоја, по пет из Прњавора и Фоче, по четири из Дервенте и Шамца, по три из Билеће, Лакташа и Љубиња, по двије из Вишеграда, Зворника, Приједора, Станара и Угљевика и по једна из Брода, Власенице, Доњег Жабара, Кнежева, Котор Вароша, Модриче, Мркоњић Града, Рибника, Рудог, Сребренице, Теслића и Шипова", наводи се у саопштењу Института за јавно здравство РС.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 18 смртних случајева. 

"Ради се о четири мушкараца и 14 жена, средње и старије животне доби од којих су по двије особе из Добоја, Лакташа и Теслића и по једна из Бањалуке, Бијељине, Братунца, Брода, Челинца, Градишке, Мркоњић Града, Приједора, Шековића, Сокоца, Требиња и Зворника", саопштено је.

(БН Фото: Геттy Имагес)

Коментари / 0

Оставите коментар