Шукало: Озваничен је крај отимачине градске имовине

Рушење нелегално саграђеног објекта "Кајак терасе" је изузетно важан догађај за Бањалуку јер је означио крај дводеценијске отимачине градске имовине која је провођена под диригентском палицом СНСД и њихових тајкуна, изјавио је Борис Шукало, функционер СДС.

Република Српска 29.11.2021 | 13:53
Шукало: Озваничен је крај отимачине градске имовине

Он каже да су са "Кајак терасом" срушене и илузије  појединаца да правна држава никада неће заживјети.

„Отуда толики жал и огорчење који истакнути чланови бањалучког СНСД сад исказују. Није то због  једног нелегално саграђеног објекта, него због онога што је он представљао као синоним моћи и тријумфа приватног интереса над правном државом“, истакао је Шукало.

Он каже да је вријеме када су градске власти Бањалуке нијемо посматрале или чак биле саучесници черупања градске имовине завршено.

„Да су се у протекле двије деценије СНСД-ови функционери борили за очување имовине Бањалуке с истом енергијом коју су уложили у очување нелегално изграђене "Кајак терасе" , тајкуни не би од Бањалуке успјели отети имовину вриједну преко сто милиона марака“, навео је Шукало.

Он је изразио очекивање да ће доћи вријеме када ће правна држава заживјети у пуном капацитету, истакавши да се то не може очекивати све док је садашња гарнитура политичара на власти.

„Бањалука је показала да интерес појединца, ма ко то био, не може бити важнији од институција и да само нови људи могу прекинути накарадне праксе. То је предуслов за стварања бољег и праведнијег друштва јер је потпуно јасно да они који су огрезли у корупцији и криминалу Републици Српској и њеним грађанима не могу донијети ништа добро“,  поручио је Шукало.  

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ТЕШКО НАМА

29.11.2021 13:27

Јесте сад кад је све отето и укњижено на лопове. Хоћете рушити и зграде изграђене на отетом по Бања Луци. Нема се више шта сачувати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

29.11.2021 14:47

Вратити све отето државно народно од криминалаца и лопова,на челу са председником СНСД-А и њихових САТЕЛИТА.

Name

Му

29.11.2021 13:38

Тако је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Криминал

29.11.2021 13:57

Град не треба дозволити бившу жељезничку станицу или Стару Аутобуску станицу пошто је град дао земљиште у замјену на Новој Аутобуској станици ... Ако је већ тако а нема основа онда нека они врате земљиште нове Аутобиске станице ... а станоцу затворити па нека иду у Рамиће ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

29.11.2021 14:14

Нисмо се борили за овакву Реп.Српску...Дезертери и профитери Коло ВОДЕ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

29.11.2021 14:47

То је обрацун двије породице каква прица о нелегалној градњи.Колико објрката по граду бесправно изградјени.Треба и то ријесити а ста је са доводјењем инвеститора које обецеасе.Гласао сам за ове издајнике и никад висе,гори су од ових на власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђ. Б.

29.11.2021 20:15

Кога је још брига за кога си ти гласао? Ботино, које инвеститоре је довела тренутна власт у задњих 15 година? И сам премијер јавно каже да се инвеститори рекетирају од стране руководећих људи из врха власти.!?!??

Name

Популистички

30.11.2021 07:05

У "нормалним демократијама"када тајкун направи нешто овако,договоре се па он, изгради,обнови вртић,школу,улицу...и свима добро а овко?

ОДГОВОРИТЕ