Крајем дана могућ снијег и у нижим крајевима

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/данас ће преовладавати облачно са кишом и пљусковима, док се на планинама очекује снијег који је крајем дана могућ и у нижим крајевима.

Република Српска 29.11.2021 | 08:16
Крајем дана могућ снијег и у нижим крајевима

Уз јак вјетар, у брдско-планинским предјелима на југоистоку могуће су вијавице и формирање сњежних наноса, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На сјеверу ће током дана бити претежно суво и облачно, уз врло слабе падавине само понегде.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, сјевероисточни, послије подне и увече у јачању. У Херцеговни и на планинама увече јак, понегде и олујни вјетар.

Највиша температура ваздуха биће од три до седам, на југу до 12 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена јутрос: Хан Пијесак, Чемерно и Дринић минус један, Рибник, Соколац, Бугојно и Ливно нула, Невесиње, Зеница и Бихаћ један, Бањалука, Бијељина, Гацко и Сарајево два, Приједор, Зворник, Нови Град, Добој и Градишка три, Србац и Тузла четири, Вишеград шест, те Требиње и Мостар седам степени Целзијусових.

У протекла 24 часа највише падавина забиљежено је на Чемерну - 48,4 литра по метру квадратном, затим у Приједору 46,6, Гацку 42,7, Мркоњић Граду 35,5, Бањалуци 35,2.

На Хан Пијеску јутрос је три центиметра снијега, а на Чемерну један. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар