Како Србија може у четвртфинале Дејвис купа

Дејвис куп репрезентација Србије одиграла је два меча у групној фази Завршног турнира у Инзбруку, после којих има половичан учинак.

Србија 28.11.2021 | 13:00
Како Србија може у четвртфинале Дејвис купа

Србија, на челу са Новаком Ђоковићем, победила је прво Аустрију, али је потом изгубила од Немачке и сада не држи ствари у својим рукама када је у питању пласман у четвртфинале. Уколико не заврши као прва, потребно је да се поклопи велики број резултата осталих мечева како би се нашла међу две најбоље другопласиране селекције.

Немци, иако без прве звезде Александера Зверева, изненадили су "орлове" (2:1) и имају велику прилику да се као првопласирани директно пласирају даље.

Подсетимо, из група, међу најбољих осам, иду само победници и две најбоље другопласиране селекције.

"Надам се да ћемо бити у прилици да играмо у четвртфиналу као један од два другопласирана тима, чекамо исходе других тимова, више ништа не зависи од нас. Поносан сам на њих, кад имају самопоуздање можемо да очекујемо и велике успехе. Надам се да још имамо шансе да направимо нешто ове године", рекао је селектор Србије Виктор Троицки.

Током дана се у Инзбруку састају Аустрија и Немачка, и тај окршај могао би да донесе одговор на питање како наш тим може до четвртфинала.

Уколико Аустријанци тријумфују било којим резултатом, Ђоковић и другови ће се директно пласирати даље јер имају бољи међусобни скор од домаћина.

Међутим, уколико победе "панцери", што је много реалније јер важе за фаворите, они иду даље као први, а Србија чека да јој се поклопи низ резултата у осталим групама.

Да би се то десило, потребно је:

    Да Канада победи Казахстан било којим резултатом у групи Б
    Да Хрватска победи Мађарску било којим резултатом у групи Д
    Да Сједињене Америчке Државе не победе Колумбију максималним резултатом 3:0 у групи Е
    Да Велика Британија победи Чешку Републику било којим резултатом у групи Ц
    Да у дербију групе А између Русије и Шпаније једна од селекција победи максималним резултатом 3:0

Четвртфинала су на програму у уторак – уколико Србија буде прва, играће са победником групе Ц, што ће вероватно бити Велика Британија, а ако прође као другопласирана, потенцијални ривали су јој Русија, Шпанија, Казахстан и Шведска.

Полуфинала Завршног турнира Дејвис купа заказана су за 3. и 4. децембар, а финале је на програму 5. децембра.

Завршница ће, као и 2019. године, бити одиграна у Мадриду.

(РТС: фото: Тањуг/АП)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дијагноза

28.11.2021 12:47

Тако нас изненади и снијег у Јануару...

ОДГОВОРИТЕ