Погледајте како је Ноле добио опомену судије

Причај српски да те цијели свијет разумије, мада то може да има и контраефекта.

Тенис 28.11.2021 | 08:19
Погледајте како је Ноле добио опомену судије

Новак Ђоковић имао је јуче половичан учинак за Дејвис куп тим Србије. Побиједио је у синглу Ленарда Штруфа, али у дублу није успио да понови тај резултат. Нијемци су славили укупним резултатом 2:1, па наш тим мора да чека расплет у осталим мечевима како би сазнао да ли је обезбиједио четвртфинале.

У мечу Нолета против Штруфа није било дилеме ко побједник. Као и увек када игра за Србију, Ђоковић је из свег срца желео да побиједи. Зато и не чуде изливи бијеса послије неких слабијих потеза.

Тако је у једном моменту послије неискоришћене брејк лопте, Новак узвикнуо:

- У п***у, бре, материну...

Е, сад, ту се појављује нови проблем. Судије су током свих ових година Нолетове владавине врло добро научиле псовке на српском језику, па не чуди што је Ђоковић одмах добио опомену.

(Курир спорт Фото: ТСС / Неда Милетић)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милорад

28.11.2021 10:02

Живјеле србске псовке, треба их заштити у Унеско као не материјалну баштину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моћ лингвистике

28.11.2021 10:57

Наш језик је изгледа универзалан. Нисам могао ни претпоставити да ће се до сада у овом вијеку тако креативно моћи развити. Колико је његова контекстуална оса јака показује и мали примјер овог чланка, у којем се тако спонтано комбинује екавица и ијекавица, прилагођавају страни термини и и страна имена, па се чак и пропусти по која ријеч. Како је очигледно и шире све познатији, онда није искључено да се наметне и као интернационални. Све у свему, никада не реци никад.

ОДГОВОРИТЕ