У Херцеговини могуће јаче и обилније падавине

- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас се очекује сунчано и топлије вријеме на сјеверу и истоку, а док ће у осталим крајевима бити облачно са кишом.

Република Српска 27.11.2021 | 08:43
У Херцеговини могуће јаче и обилније падавине

Сунчани периоди очекују се током већег дијела дана, док ће облачно са кишом, али и вјетровито бити на југу, западу и дијелом у сарајевско-романијској регији.

У Херцеговини су могуће јаче, понегдје и обилније падавине. Увече и током ноћи најављена је киша у већини предјела, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће вјетар умјерен до јак јужни и југозападни, на планинама уз олујне ударе, на сјеверу слаб.

Највиша температура ваздуха биће од девет на западу до 15 на истоку, у вишим предјелима од пет степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је умјерено до претежно облачно вријеме.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус два степена, Соколац и Хан Пијесак два, Чемерно и Градачац три, Бијељина, Калиновик, Бихаћ, Мраковица, Мркоњић Град, Рудо, Србац и Шипово четири, Сарајево, Гацко, Добој, Нови Град, Приједор, Сански Мост и Рибник пет, Бањалука, Вишеград, Ливно и Сребреница шест, Фоча седам, Бугојно осам, Мостар девет, те Требиње 13 степени Целзијусових.

У протекла 24 часа на Чемерну је пао 61 литар кише по метру квадратном, у Гацку 44, у Фочи 26, у Калиновику 23, у Рибнику и Мркоњић Граду по 20, у Српцу 19, у Требињу 18, у Бањалуци 16, у Приједору 14, на Мраковици 10, у Добоју и Бијељини по осам, у Рудом седам, у Шипову, на Сокоцу и у Вишеграду по шест, у Новом Граду и на Хан Пијеску по пет, а у Сребреници три литра кише.

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар