Говедарица: Зашто су скенери и камере баук за власт?

Зашто је проблем да на бирачким мјестима имамо скенере који би установили да ли је гласачки листић који је одштампан у Лакташима или Сарајеву исправан или фалсификат? Зашто не би имали камеру на бирачком мјесту, ако камере имамо по маркетима како неки ситни лопов не би украо паштету? – упитао је члан Предсједништва СДС Вукота Говедарица. 

Република Српска 26.11.2021 | 15:24
Говедарица: Зашто су скенери и камере баук за власт?

„О изборним преварама из 2018. најбоље говоре поновљени локални избори у Добоју ове године, на којима се видјело да је украдено 17 хиљада гласова. И птице на грани знају да избори нису одраз воље грађана, већ резултат завјере извјежбаних лоповских структура које не смију дозволити да побиједи демократија јер ће у том случају бити угрожени њихови интереси“ – поручио је Говедарица. 

Он је казао да ће Додик, Изетбеговић и Човић све урадити да не дође до промјена изборног закона у том погледу. 

„СНСД се одлучио веома лако за блокаду институција управо зато што су видјели идеалан простор за опструкцију изборног закона. С друге стране, опозиција је морала да буде доста тврђа по овом питању и мислим да смо испустили ову годину олако, а да се ништа озбиљније није урадило по том питању, изузев што странци покушавају да приволе домаће политичаре да ријеше то питање, што је Сизифов посао“ – истакао је члан Предсједништва СДС.

Говедарица је казао да је Додик схватио да су сва његова обећања о независности Републике Српске испричане приче за лаку ноћ и да га по том питању народ доживљава као некога ко манипулише и бави се политичким преварама како би незаслужено остварио политички бенефит. 

„Додик је, у ствари, прибјегао старом методу који каже да ако не знате да ријешите један проблем, онда морате да направите други, по могућности што већи и тако је смислио причу о повратку надлежности. Дакле, нема ту никаквог политичког заокрета, већ само лаж и обмана народа“ – закључио је Говедарица.

(БН)

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

***

26.11.2021 14:35

То није ниста,само да се дозволи по изборном закону. Јос ту има проблем када додје неки цовјек ко ји не види и ту угкавном се помазе од стране посматраца под лупом. То су исто људи из резима . За такво треба да буду увијек два посматраца један из нпр. сдс и снсд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕМА ИЗБОРА

26.11.2021 15:51

ДОСТА ЈЕ КРАДЈЕ ИЗБОРА. ОПОЗИЦИЈА НЕЦЕ ИЗАЦИ НА ИЗБОРЕ НЕГО НА ПОСТЕНЕ ИЗБОРЕ. ДАКЛЕ ИМА ДА СЕ УРАДЕ 1.БАР КОДОВИ ЗА СВАКУ ОСОБУ, 2.СКЕНЕРИ И 3.КАМЕРЕ КОЈЕ НЕ МОЗЕ НИКО ОСИМ ПОЛИЦИЈЕ ПОСТАВИТИ И СКИНУТИ. ДА СЕ СВЕ СНИМА. ПА КО ПОД ТАКВИМ УСЛОВИМА ПОБЈЕДИ НЕКА ПОБЈЕДИ. ОТКУД ПРАВО ВЛАСТИ И ДОДИКУ ДА ОН ОДРЕДЈУЈЕ НАРОДНУ ВОЉУ. ВОЉА ЈЕ БОЗИЈИ ДАР А НЕ ВЛАДАРОВ. НЕМА ВИСЕ СТАМПАЊА И СВЕРЦА ЛИСТИЦА, ЗАПИСНИКА И ДИВЉАСТВА СА ВОЉОМ ОВОГ НАРОДА. БЕЗ ТОГА НЕМА ИЗБОРА. И ЈОС НЕСТО. НЕ МОЗЕ СЕ ПРОДАВАТИ ВОЉА ОДНОСНО ПОСЛАНИЦКО МЈЕСТО. НИЈЕ ГЛАСАНО ЗА ЈОВУ НЕГО ЗА ПОЛИТИЦКО ОБЕЦАЊЕ И ОНО СЕ НЕ ПРОДАЈЕ.

Name

Татар

26.11.2021 14:37

Е мој Говедарица па људи вец 15 година варају на изборима а ти би сад да то буде постено.Да мозда не тразис мало висе него сто треба

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.11.2021 14:44

То је лоповска власт којој само пролази кроз главу лични лоповлук, да даље владају са будалама у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

!

26.11.2021 14:47

Браво! Као и увијек у сриду. Па ми све лажно имамо и скупштину и локалне скупштине и посланике и одборнике и начелнике и градоначелнике... Изучаваће се некад негдје овај лоповлук у овој назови држави. Добро је рекао гдин Кривокапић "па дајте да отворимо факултете за криминалце, да бар имају папир за то што раде".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац БАЊА ЛУКА

26.11.2021 14:48

Поведите кампању да не идемо на изборе, док не буде у Изборном закону дефинисан такав нацин избора, фер избора. Јасно је сваком да они краду изборе И то навелико. САМО добра опрема, скенер листица, камере, отисак прста, све сто треба само да сви гласамо за кога хоцемо И да Тај глас Буде валидан И иде ономе коме смо га Дали. Ако Тако не буде, лопови це покрасти изборе. Јер су вјести ЛОПОВИ, ИЗВЈЕЗБАНИ МАКСИМАЛНО. МОРА СЕ ТО ПРЕКИНУТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

26.11.2021 14:53

Зато што би ти побиједио жују са дуплом разликом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зато

26.11.2021 15:00

Јер онај ко броји гласове побједјује...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ЗАТО

26.11.2021 16:46

ЈЕСТЕ НА БАЛКАНУ ЗАТО СЕ ЗИВИ У СРЕДЊЕМ ВИЈЕКУ.

Name

БАУК

26.11.2021 15:07

Па камере им баш и нису баук, сатраше народ казнама у саобраћају. Да могу, у двориśта би нам их ставили. Они би да контролишу све, а да њих нико не контролише. То ниједна власт не воли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зато

26.11.2021 15:15

Сто је глупо ... Јос мало треба поцети циповат људе да би се знало куд крецу... Људи иделно зли не могу бити инаце би нестали, једином могу цини се бити у некој мјери зависни, дакле злобни као сто сте ви ... Како вас није срамота, ни то сто имате и сто сте изгубили због гресака, а нисте све, ни то сто имате вам није доста, мала вам планета ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гласнарода

26.11.2021 15:23

Зато сто то немају у Цанади И УСА. Провјери !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛЕКСАНДАР ЛАЈИЋ - СРБАЦ

26.11.2021 15:26

И ти би Говедарице био против, да ти "нестане" од 10 па до 20 хиљада гласача (гласова) за пар дана. Или је стварно убрзало исељавање са ових простора, или је неко покрао изборе онај први пут ("глухо било")?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

26.11.2021 15:29

Браво Вулеее

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

26.11.2021 15:33

Све треба бити покривено камерама осим гласачких мјеста.И обавезно кодирани гласачку листичи да их нико не може ни унијети ни изнијети с мјеста гласања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

26.11.2021 17:00

Без скенирања гласацких листица додик је побједник камере нису битне јер скенер одмах броји гласацке листице.И кад буду скенери буде ли мандат посланика припадао њему а не странци из које долази опет додо побједник имају лову и купице папке да има вецину а ту је несиц да припомогне и све је ово закувано да не додје до промјене изборног закона опозицио ово је вама ваљда познато.

Name

Милан

26.11.2021 16:01

Дзаба господине Говедарица и камере и подобни људи у ЦИКу. Док поново не задобијете повјерење српског народа нема побједе на изборима. Са неспособним и искомпромитованим кадром нема побједе. Борите се искрено за Републику Српску а не за своје фотеље и народ це то препознати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

***

26.11.2021 16:22

У противном неце камере ниста помоци,једино сваки листиц пецат и потпис до пецата,цак се мозе и навести.време и онда це камера да региструје сваког гласаца који удје.

Name

Полетарац

26.11.2021 17:05

Милане, покусавас ли ти то да казес да Милорад има способан и некомпромитован кадар? Да је заслузио повјерење? Јер ја колико видим, његов кадар хапсе због дроге и корона набавки, Молорад сваки дан порекне оно сто је рекао јуце... а ти сматрас да је опозиција компромитована и неискрена? Да не треба да побједе, сто знаци да це ови исти остати на власти? Имам довољно година да се сјецам сваке власти у Српској, и знам да се никада нико није компромитовао и лагао као данасња власт. Ако заиста тако процјењујес опозицију и позицију, теби нико помоци не мозе.

Name

Није проблем

26.11.2021 16:21

Сто се мене тице мозе гласање бити и јавно. Знам да ми је владт снсд досадила и тога се не бојим нити се стидим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.11.2021 22:40

Јавно ја и моја породица гласамо за сдс ако бог да 2022 године али само правда једном да побједи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алфа

27.11.2021 10:17

Све можете набавити скенере и другу опрему, али то неће суштински промијенити резултат све ДОК МАНДАТ БУДЕ ПРИПАДАО СТРАНЦИ, А НЕ ПОЈЕДИНЦУ! Суштински проблем је што се не гласа о КОНКРЕТНИМ ПРОГРАМИМА умјесто што се гласа о конкретним личностима! Кога ће странка поставити да реализује тај КОМКРЕТНИ ПРОГРАМ није на гласачима. На тај начин би се избјегле врло опасне подјеле међу становништвом које су резултат садашњег гласања. Најбоље ће бити када већина грађана не буде знала ни ко је предсједник, а буде знала да ће имати прдтојне услове за живот без стресова и бриге!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гуест

27.11.2021 23:43

Па како це онда красти гласове није вазно како ко гласа него какл се броји.

ОДГОВОРИТЕ