Коначно се огласила агенција: Нисмо шверцовали нафту

- Коначно се огласила агенција "Беса транс", чији је аутобус пре два дана изгорео у Бугарској када је настрадало 45, а повређено је седам особа.

Регион 25.11.2021 | 10:11
Коначно се огласила агенција: Нисмо шверцовали нафту

Та агенција је демантовала наводе који су се појавили у медијима да је то возило шверцовало бензин или пиротехничка средства. Агенција у саопштењу на свом Фејсбук налогу апелује на медије да не шире спекулације које би могле да нанесу штету истрази, преноси МИА.

"Као агенција обавештавамо породице погинулих и повређених у трагедији да аутобус ни у ком случају нема гепек за шверц нафте, бензина или пиротехничких средстава. Све ове спекулације су злонамерне", наводи се у саопштењу.

Како се додаје, укупни капацитет аутобуса је 450-500 литара нафте за сам аутобус и ни у ком случају нема резервног простора за шверц.

Аутобус у власништву "Беса Транс БТБ" које је изгорело у Бугарској није било лиценциран за међународни превоз путника или било коју другу врсту превоза, па је овом предузећу одузета дозвола за рад, саопштено је у среду из Министарства саобраћаја и веза Северне Македоније.

(Тањуг) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Татар

25.11.2021 09:34

Потам се како је у тако кратком временском распону страдало толико људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.11.2021 22:26

Ко спомиње нафту? Бензин у комбинаци са пиротехницким срествима....!?