Упозорење: Европа поново епицентар вируса корона

Европа је поново епицентар корона вируса усред "лажног осјећаја сигурности" у погледу заштите коју нуде вакцине, поручио је данас генерални директор Свјетске здравствене организације (СЗО) Тедрос Адханом Гебрејесус.

Свијет 24.11.2021 | 20:02
Упозорење: Европа поново епицентар вируса корона

Тедрос је, обраћајући се на конференцији за новинаре, изразио наду да се на министарском састанку Свјетске трговинске организације (СТО) сљедеће недеље може наћи консензус за укидање патената на производњу вакцина, које већ подржава више од 100 земаља, преноси Ројтерс.

Такође је био охрабрен, како се наводи, због “широког консензуса” о међународном споразуму о спречавању пандемије корона вируса.

Корона вирус ће наставити да се интензивно шири како се друштва буду враћала социјалном мјешању и мобилности из периода прије пандемије, указао је директор за хитне случајеве СЗО Мајк Рајан.

Представница СЗО Мариа ван Керкхове рекла је да је током празничног периода важно да сви предузму мјере заштите од корона вируса, укључујући вакцинацију и социјално дистанцирање.

(Тањуг  Фото:ЕПА)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Кључна Ствар

24.11.2021 19:42

Вакцинишете се и онда се социјално дистанцирате. Па то можемо и без вакцине, ха ха.... ,пардон, ја се смијем а Комшија ми на самрти, гле чуда, примио двије вакцине, ваљда се неће дуго патити, ипак је вакцинисан, лакше се умире вакцинисан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахахаа

25.11.2021 14:41

ста би тек било да умире незастицен :Д

Name

Пандемија

24.11.2021 19:58

Вакцинисаних.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петра

24.11.2021 20:03

Вакцинисте се! Немојте ститити себе а јос мање друге ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахаха

25.11.2021 07:23

које будале у ово вјерују??? најбољи су пајаци који се вакцинису генском терапијом. Нема ресурса нафте и гаса за народ вец само за глобалисте, зато цуците у локдауну.

ОДГОВОРИТЕ