Међу страдалим млади људи, има и држављана Србије

- Ради се о страшној трагедији јер највећи број страдалих су млади људи: 12-оро дјеце млађе од 18 година, а други су од 20-30 година, рекао је Заев.

Регион 23.11.2021 | 08:59
Међу страдалим млади људи, има и држављана Србије

 Премијер Сјеверне Македоније Зоран Заев изјавио је да међу жртвама трагичне несреће сјеверномакедноског аутобуса у Бугарској, има и грађана Србије.

"У контакту сам са премијером (Бугарске) Стефаном Јаневом... Највећи број жртава су грађани Сјеверне Македније, али има и држављана Србије", рекао је Заев, преноси МИА.

Он је додао да је имао прилике да разговара с једним од преживјелих који ми је рекао да се чула страшна експлозија.

"Успјели су да сломе један прозор и спасу неколико људи. Нажалост, други нису успјели. Ради се о страшној трагедији јер највећи број страдалих су млади људи: 12-оро дјеце млађе од 18 година, а други су од 20-30 година", рекао је Заев.

МИА преноси да је аутобус припадао агенцији "Беса транс" и да је превозио путнике са екскурзије у Истанбулу.

Као могуће узроке несреће аутобуса директор бугарске полиције Борислав Сарафов навео је "грешку возача или за сада неутрвђену техничку неисправност" возила. Бугарских министар унутрашњих послова Бојко Рашков је рекао да је заштитна ограда аутопута пробијена и да је пожар у аутобусу можда избио као последица варничења у контакту возила са оградом, пренијели су локални медији.

(Агенције Фото: ЕПА/ ВАССИЛ ДОНЕВ) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ТУГА ДО НЕБА

23.11.2021 09:40

И ТО ТРЕБА ТЕМЕЉНО ИСПИТАТИ.АКО ЈЕ У ПИТАЊУ НЕИСПРАВАН АУТОБУС,ПРИМЈЕРЕНО КАЗНИТИ АГЕНЦИЈУ И ЗАБРАНИТИ ЈОЈ РАД У С.МАКЕДОНИЈИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањлука

23.11.2021 12:09

Јаааа дубоко сауцесце породицама настрадалх.Туга до неба.