Америка: Колима улетео у људе, расте број мртвих

Аутомобил у брзини улетео је у божићну параду у америчком граду Вокиша, убивши најмање пет особа и ранивши 40, укључујући групу младих плесача, тврде медији.

Свијет 22.11.2021 | 08:03
Америка: Колима улетео у људе, расте број мртвих

Инцидент се догодио у недељу, а шеф полиције тог града Ден Томсон је рекао да је особа која се сматра одговорном у притвору, док је возило, након инцидента, пронађено на 32 км западно од Милвокија, преноси агенција Ројтерс.

"Возило је ударило у више од 20 особа. Неки од повеђених су деца, а има неколико смртних случајева као последица овог инцидента", рекао је Томсон новинарима.

Упитан о смртним случајевима, он је нагласио да нема тачан број у овој тренутку. Локалне власти су саопштиле да су одвеле 11 одраслих и 12 деце у шест болница у том округу, а да породице и пријатељи превезли још многе у болнице. Речено је и да није познато да ли је инцидент повезан са тероризмом. На видео снимку објављеном на интернету види се црвено спортско теренско возило како пролази кроз параду, налетевши на, како се чини, више од десет људи пре него што је маса потрчала са тротоара да пружи помоћ.

На другом снимку се чини да је полиција отворила ватру на возило док пробија уличне баријере. Томсон је рекао да је један полицајац пуцао на возило.
Белен Сантамарија, њен супруг и њихова трогодишња ћерка, планирали су да се придруже касноподневној паради са својом католичком црквом, али Сантамарија, 39-годишња мексичка радница у фабрици, пробудила се у недељу са боловима у леђима, па је породица уместо тога посматрала процесију са тротоара.
“СУВ је наишао пуном брзином. Онда сам почела да чујем људе како вриште”, изјавила је Сантамарија.

Сакрила се у ресторану са ћерком, док је њен муж, 39-годишњи достављач Хесус Очоа, трчао напред да покуша да помогне повређеним људима. Рекао је да је од других чланова њихове цркве чуо да је повређено око 10 чланова, углавном Латиноамериканаца. Болница за децу у Висконсину објавила је на Твитеру да је примила 15 пацијената до 20 часова, не пријавивши ниједан смртни исход.

(Тањуг Фото: Тањуг/Јохн Харт/Wисцонсин Стате Јоурнал виа АП)

Коментари / 0

Оставите коментар