Новак открио разлог елиминације од Зверева

Новак Ђоковић је поразом у полуфиналу АТП Финала у Торину завршио такмичарски део сезоне.

Тенис 21.11.2021 | 11:53
Новак открио разлог елиминације од Зверева

Остаје још финални турнир Дејвис купа и наступ у дресу Србије, али тешко да се Новаку може шта замерити после пораза од одличног Александера Зверева.

После велике борбе у три сета одлучиле су нијансе и сјајни сервиси тенисера из Хамбурга, који је славио са 7:6 (4), 4:6, 6:3, а после меча са нескривеним одушевљењем причао о Ђоковићу.

 Новак је по завршетку сусрета у дворани "Алпитур" причао о том сјајном односу са младим тенисером, од ког је ове године изгубио и на Олимпијским играма.

"Саша ми је пријатељ и ван терена. Слажемо се добро. Није лако бити близак када сте ривали са неким, када играте много један против другога на највећој сцени. Причамо често о животу, различитим стварима, Увек сам срећан да поделим искуства са њим. Одувек смо имали леп однос. Наравно, желимо да победимо један другога, али постоји поштовање међу нама које је важније од тога да ли си победио или изгубио. Заиста то ценим. Желим му све најбоље. Он је сјајан момак, фантастичан тенисер и сигуран сам да ће ускоро бити и гренд слем шампион", поручио је Ђоковић.

На питање шта је одличило у овом мечу, Новак је рекао да је генерално био импресиониран игром противника.

"Он је један од најбољих сервера на свету, показао је и овог пута да је то чињеница. Неколико пута се извукао из проблема сервисом. И ја сам сервирао сасвим добро, можда сам имао само један лош гем, у трећем сету. Три грешке из форхенда, једна неизнуђена из бекхенда, из заиста лаке позиције. Пропустио сам прилику у том гему. Иако мислим да је било прилично изједначено, имао сам шансе да се вратим на 2:4 у трећем сету, опет сам промашио, предугачак форхенд. Тежак меч, али сам уживао у њему. Била је до велика битка, тенис високог квалитета. Гурали смо један другога, као и увек кад играмо", додао је Ђоковић.

Он је одбацио могућност да је физичка компонента утицала на исход меча.

"Није била уопште важна. Нисам се уопште осећао уморно. Могао сам да играм још који сат, без проблема. Био је то само још један лош гем, неколико неизнуђених грешака. У условима када играте против једног од најбољих сервера, тешко је вратити се. То је све", закључио је Ђоковић.

(Б92/фото:Профимедиа)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

НР

21.11.2021 11:24

Стижу млади лавови. Смјена генерација је неминовна у животу. Из пораза се највише учи. Велики спортисти знају да се мора и губити и прихватити пораз као и побједу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.11.2021 13:27

Ноле лосе игра на турнирима гдје нема лове. То је цињеница. Гдје је лова ту је неприкосновен.

Name

Разлог

21.11.2021 13:50

Једноставно Зверев је изузетно добар играч

ОДГОВОРИТЕ